Local

În județul Iași nu mai este niciun loc liber în secția de Terapie Intensivă în spitalele suport COVID-19! Ieri, 67 de pacienți infectați cu coronavirus luptau pentru viața lor

Publicat: 17 nov. 2020
În județul Iași sunt în total 67 de paturi de Terapie Intensivă în spitalele suport COVID-19, iar ieri medicii au anunțat că nu mai este niciun loc liber
Pacienți infectați cu COVID-19 în stare critică, internați la secția de ATI la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Paturile de Terapie Intensivă din județul Iași sunt ocupate la capacitate maximă! Medicii au anunțat ieri că 67 de pacienți infectați cu coronavirus, în stare critică, luptă pentru viața lor. Tot ieri, un pacient internat în această secție și-a pierdut viața. Numărul de decese a ajuns la 287

În județul Iași sunt în total 67 de paturi de Terapie Intensivă în spitalele suport COVID-19. Ieri, medicii au anunțat că nu mai este niciun loc liber. Toate cele 67 de locuri erau ocupate de pacienți care luptau din răsputeri pentru viața lor. Medicii nu pot da un verdict în ceea ce privește starea acestora de sănătate, spunând că orice pacient care intră în această secție își poate schimba starea de la minut la minut. Majoritatea pacienților suferă și de alte boli asociate, printre care se numără diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate sau alte boli pulmonare. Din cauza acestor afecțiuni, munca medicilor de a le salva viața poate fi de multe ori în zadar. Se luptă prima dată cu COVID-19 și mai apoi cu celelalte boli cu care au fost diagnosticați pacienții.

Spitalele suport COVID-19 din județul Iași au rămas fără locuri la Terapie Intensivă

Ieri, la Iași, un pacient internat în secția de Terapie Intensivă după ce a fost infectat cu COVID-19 s-a stins din viață. Numărul de decese a ajuns la 287. Toate cele 67 de paturi de ATI din spitalele suport COVID-19 din județ erau ieri ocupate. Din cele 67: 9 erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, șase la Spitalul Municipal Pașcani, cinci la Spitalul de Recuperare, șapte la Spitalul CF Iași și 16 la Spitalul de Neurochirurgie. Referitor la gradul de ocupare din Spitalele suport COVID-19 din județul Iași, ieri erau ocupate 537 de paturi, plus cele 67 de ATI. În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 118 paturi, dintre care: șapte la Spitalul de Boli Infecțioase, 30 de paturi la Spitalul Hârlău, două paturi la Spitalul de Recuperare, 14 paturi la Spitalul CF Iași, un pat la Spitalul „Sf. Spiridon”, 16 paturi la Spitalul Militar si 48 de paturi la Spitalul CF Pașcani.

Iașul a depășit 15.000 de cazuri de COVID-19, iar numărul continuă să crească

De la începutul pandemiei de coronavirus, în județul Iași s-au confirmat 15.197 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Autoritățile au anunțat ieri că un număr de 4.995 de persoane se află în izolare, iar 5.349 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 12.312 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 16.027 de decizii pentru persoanele aflate în carantină. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate patru paturi ATI. În momentul de față sunt 19 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Zilnic, zeci de pacienți sunt diagnosticați cu coronavirus la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

La Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, jumătate dintre pacienții care se prezintă zilnic sunt suspecți la infecția cu coronavirus. Medicii au anunțat faptul că doar 25 la sută din cei suspecți sunt confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, dar că, în comparație cu săptămânile trecute, adresabilitatea pacienților cu simptome a crescut semnificativ.

„Zilnic, la UPU se prezintă, în medie, 200-250 de pacienți. Dintre aceștia, 50 la sută ajung cu suspiciune de COVID-19. Dintre aceștia, 25 la sută primesc rezultatul testului PCR pozitiv. Ceea ce am constatat în ultimele zile este și o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în UPU, care au nevoie de oxigen, de ventilație. Zilnic, avem, în medie, 10 astfel de cazuri”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu