Titlurile zilei

În mijlocul aglomerației din Iași, peste noapte, apare un sens giratoriu uriaș! Autoritățile vor să lărgească strada – FOTO

Publicat: 15 mart. 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii
În mijlocul aglomerației din Iași peste noapte apare un sens giratoriu uriaș Autoritățile vor să lărgească strada - FOTO
Noi schimbări sunt anunțate în traficul din Iași. Un sens giratoriu va fi amenajat într-o intersecție de pe strada Trei Fântâni

În mijlocul aglomerației din Iași, va fi amenajat un nou sens giratoriu. Acesta va fi amplasat pe strada Trei Fântâni

Recent, Primăria Municipiului Iași a contractat serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul privind amenajarea circulației prin înființarea unei treceri provizorii cu calea ferată din intersecția străzii Trei Fântâni cu drumul de acces la Gara Socola. Potrivit documentelor, zona va fi complet reamenajată.

În mijlocul aglomerației din Iași, peste noapte, apare un sens giratoriu uriaș. Proiectul tehnic va fi realizat în următoarele 4 luni

Pentru a putea începe lucrările de refacere și consolidare a Pasajului Socola sau, așa cum este cunoscut de majoritatea ieșenilor, podului din Bucium, va fi necesară realizarea unei rute alternative pentru șoferii care tranzitează zona. Astfel, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cei care vin dinspre Bucium vor putea circula pe strada Trei Fântâni, iar la aproximativ 200 de metri de intersecția cu șoseaua Bucium, municipalitatea are în vedere amenajarea unui sens giratoriu.

În respectiva zonă, spre calea ferată, se află un drum de acces către Gara Socola, care în prezent are o lățime de 4 metri. În acest sens, inclusiv lățimea acestuia va fi mărită până la cel puțin 7 metri și va traversa liniile de cale ferată. Pe lângă acest lucru, Primăria Iași are în vedere și amenajarea intersecției străzilor Trei Fântâni cu șoseaua Bucium, astfel încât să permită accesul facil către varianta de ocolire a autovehiculelor speciale, precum Salvare, autobuze CTP și ISU. Sensul giratoriu va fi amenajat în imediata apropiere a gării.

„Se va studia amenajarea intersecției străzilor Trei Fântâni cu șoseaua Bucium astfel încât să permită accesul facil către varianta de ocolire a autovehiculelor speciale (ISU, Salvare, transport public de călători – autobuze CTP. Se va studia amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Trei Fântâni cu drumul de acces către rampa CF Socola. Se va studia asigurarea lățimii constante de minim 7,00 metri a părții carosabile pe întreaga lungime a variantei de ocolire studiate”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Proiectul tehnic pentru amenajarea rutei alternative costă peste 200 de mii de lei

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Iași a contractat serviciile de proiectare pentru amenajarea circulației din zona pasajului Socola de la firma SC Pod-Proiect SRL, administrată de profesorul Cristian Claudiu Comisu, de la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Valoarea acestuia este de 270.000 de lei, fără TVA. Compania a efectuat expertize tehnice pentru 28 de poduri aflate în administrarea DRDP Iași, inclusiv Pasajul Socola.

Firma a fost înființată în anul 2002 și are ca obiect de activitate principal „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. SC Pod-Proiect SRL a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 1.663.094 de lei și un profit negativ de 117.831 de lei. Potrivit datelor financiare publice, compania a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 2.223.606 lei și un profit de 520.883 de lei.

În mijlocul aglomerației din Iași, peste noapte, apare un sens giratoriu uriaș. Acesta va fi amenajat pe strada Trei Fântâni.

Comentarii
  • Cam târziu ! Cum ați realizat acest lucru domnilor ? Mai bine deschideti calea de acces din spatele LIDL Bucium spre trei Fântâni.

  • Sens giratoriu , inca vreo 4, 5 treceri de pietoni si inca vreo 10 semafoare si o sa va luati concediu sa ajungeti in Paun si la Petrarie

  • Sens giratoriu? In mijlocul intersectiei un capac de canal rupt incurca circulatia de doua saptamani. Cum a rezolvat primaria:a pus un popic reflectorizant.Atat a putut.E scump un capac nou.

  • Alin Mituta – europarlamentar Reper a declarat ca ‘ Teodorovici must urgently be dismissed from the Audit Authority.As a member of the committee for budget control of the European Parliament, I contacted the European Commission about the involvement of former minister Teodorovici in launching a bloc of anti-European political parties.Teodorovici is an employee of the Audit Authority, who controls the good spending of European money in Romania and who is obliged by European and national rules to be completely independent of any political interference.What confidence can we have that a man associated with a party attacking the European Union can be at the same time an honest auditor of the spending of European taxpayers’ money?Zero confidence is the answer Teodorovic has to go  · See original  · Rate this translation ‘. Intra pe noul meu blog de analiza a alegerilor europarlamentare https://europarlamentare2024.wordpress.com/ pentru a urmari analiza completa a alegerilor europarlamentare de anul acesta

Adauga un comentariu