International

În nord-estul Indiei s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter – FOTO, VIDEO

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În nord-estul Indiei s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter - FOTO VIDEO
În India s-a produs o nouă tragedie, un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter a lovit nord-estul Indiei miercuri dimineaţa

În India s-a produs o nouă tragedie, un cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter. Seismul a lovit nord-estul Indiei miercuri dimineaţa, 28 aprilie 2021, conform Institutului de Geofizică din Statele Unite (USGS). Cutremurul a produs pagube majore, clădiri avariate, străzi care s-au surpat şi multe alte daune, iar până la ora actuală nu s-a înregistrat nici o victimă, din fericire.

La 10,9 kilometrii de nord-vestul oraşului Dhekijuli din statul Assam, în apropiere de graniţa cu Bhutan, a avut loc un cutremur devastator. Seismul care s-a produs în jurul orei 02:21 GMT, la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit USGS.

India, lovită puternic de noul coronavirus

În luna februarie părea că India ar fi găsit modalitatea de a ține sub control virusul Covid-19, cu o scădere de aproximativ de 90% faţă de anul trecut. Acum, indienii se află într-o situaţie disperată după ce noul coronavirus a lovit din nou, iar al treilea val de îmbolnăviri face ravagii printre locuitorii ţării. India este a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de locuitori.

Tot mai multe fotografii circulă pe reţelele de socializare în care ne sunt prezentate familiile îndurerate care poartă costume de protecţie la incinerările în masă. Spitalele din India au rămas fără consumabilele medicale de bază, iar foarte mulţi pacienţi au murit din cauza lipsei de oxigen. Mai multe ţări din întreaga lume încearcă să-i ajute pe doctorii din India cu diverse materiale. Chiar şi cu acest ajutor tot nu se observă un regres în privinţa cazurilor de infectare.

„Mi-e teamă că acesta nu este vârful”, a declarat luni dr. Giridhara R. Babu de la Fundația pentru Sănătate Publică din India. „Genul de date pe care le vedem (suntem) la cel puțin două-trei săptămâni distanță de vârf”.

Uniunea Europeană sare în ajutorul Indiei

Uniunea Europeană a luat hotărârea de a sări în ajutorul Indiei. Comisia Europeană împreună cu statele membre ale UE se coordonează pentru a trimite de urgenţă medicamente şi oxigen Indiei, care are nevoie de ajutor după ce a fost lovită de valul agresiv al pandemiei de Covid-19.

„Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

În India lucrurile au scăpat de sub control

După ore întregi de luptă pentru a încerca să salveze pacienţii, doctorii au mai dus o luptă, cu oamenii revoltaţi. Tot mai multe persoane au venit la spitale şi au început să atace medicii pentru că nu au reuşit să le salveze apropiaţii.

Într-o filmare surprinsă de camerele de supraveghere s-au observat cum un grup format din mai mulţi bărbaţi au atacat medicii şi agenţii de securitate cu beţe din lemn, după ce o rudă de a lor a murit în sala de aşteptare, din cauză că nu mai erau locuri libere la ATI. Spitalul în care s-a desfăşurat incidentul Spitalul Apollo, unde mai mulţi medici au fost răniţi.

„Ne îndreptăm în mod clar către o situație gravă cu care se confruntă India astăzi. Atât Pakistan, cât și India au aceleași probleme. Oamenii din ambele țări nu respectă măsurile de protecţie”, a avertizat marți doctorul Muhammad Suhail de la spitalul complexului medical din Hayatabad, pentru The Telegraph.

Adauga un comentariu