Actualitate

În perioada 10-12 septembrie va avea loc cea mai mare conferință națională pe tematica adicțiilor! No Addict va aduna în mediul online peste 70 de specialiști! Dr. Ovidiu Alexinschi: „Pacienții au nevoie de asta!”

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În perioada 10-12 septembrie va avea loc cea mai mare conferință națională pe tematica adicțiilor No Addict va aduna în mediul online peste 70 de specialiști Dr. Ovidiu Alexinschi Pacienții au nevoie de asta
No Addict, cea mai mare conferință națională pe tematica adicțiilor

În perioada 10-12 septembrie, în mediul online, va avea loc cea mai mare conferință națională pe tema adicțiilor! No Addict va aduna specialiști din psihologie, psihoterapeuți și psihiatri pentru a discuta despre metode eficiente și moderne cu rezultate pentru dependențele de alcool, etnobotanice, joc patologic, internet și multe altele

Evenimentul No Addict este organizat de Bridging Eastern and Western Psychiatry în parteneriat științific cu Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Colegiul Medicilor Iași. Organizatorii au anunțat că evenimentul organizat online este unul dinamic, interactiv prin excelență și cuprinde updatarea celor mai noi metode și terapii în adicții, cursuri pre-conferinșă, workshop-uri cu demonstrații practice, role-play sau cursuri demonstrative. Consorțiul de organizații naționale și internaționale care sprijină Conferința No Addict furnizează soluții medicale, psihoterapeutice și intervenții psiho-sociale complexe în domeniul adicțiilor, prezentând cursuri demonstrative și workshopuri în cadrul evenimentului.

Organizatorul evenimentului spune că din ce în ce mai mulți pacienți au nevoie de terapie pentru a învinge adicțiile

Evenimentul No Addict a fost inițial programat să se desfășoare în primăvară, dar din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii au fost nevoiți să-l transfere în mediul online. Specialiștii vor împărtăși cele mai noi tehnici și terapii de eliminare a adicțiilor.

„Este un element medical, transdisciplinar, unde, pe lângă psihiatrie, avem psihologie, psihoterapie, asistență socială, toți specialiștii și profesioniștii implicați în tratarea și gestionarea adicțiilor. Aici vorbim de substanțe, de alcool, de droguri, dar și de comportamente, cum ar fi jocuri de noroc, jocuri pe calculator. Vom avea peste 70 de lectori și peste 50 de participanți. Evenimentul va avea loc în mediul online, pe zoom. Inițial, doream să-l facem în primăvară, dar din cauza pandemiei de COVID-19 nu am reușit să-l desfășurăm. Pacienții au nevoie de asta”, spune dr. Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru, coordonatorul programului No Addict.

Dr. Ovidiu Alexinschi: „Adesea, o dependență scapă de sub control pentru că apare nevoia de a satisface și mai mult dorința și pofta”

Specialiștii care se vor întruni la conferința națională No Addict spun că o dependență poate fi un mod de a bloca problemele dificile cum ar fi șomajul, sărăcia, singurătatea, pot declanșa dependența, împreună cu stresul și presiunea emoțională sau profesională.

„Există multe motive care determină o adicție. În cazul medicamentelor, alcoolului și nicotinei, aceste substanțe afectează modul în care cel care le consumă se simte, atât fizic, cât și psihic. Aceste sentimente pot fi plăcute și pot crea un îndemn puternic de a utiliza din nou substanțele. Jocurile de noroc pot avea inițial ca rezultat o stare similară cu cea de după o victorie, urmată de un îndemn puternic de a încerca din nou, pentru a crea din nou acest sentiment.

Acest obicei se poate transforma într-un tipar care devine foarte greu de oprit. Întreruperea unui astfel de comportament, chiar dacă este dăunator, este neplăcută și dureroasă, astfel că pare mai ușor să continui să ai sau să faci ceea ce îți dorești și astfel ciclul continuă. Adesea, o dependență scapă de sub control pentru că apare nevoia de a satisface și mai mult dorința și pofta. Niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare”, mai spune dr. Ovidiu Alexinschi.

Specialiștii care vor participa la evenimentul No Addict vor învăța cele mai noi tehnici și terapii de eliminare a dependențelor

Pe perioada pandemiei de COVID-19, populația a apelat din ce în ce mai mult la specialiștii în psihologie pentru a putea trece peste momentele grele cu care se confruntă. Specialiștii observă o creștere a adresabilității oamenilor care au început să-și dezvolte diverse adicții. Astfel, evenimentul No Addict va aduna specialiști care își vor împărtăși diverse metode de depășire a dependențelor.

„Scopul Conferințelor No Addict este de a populariza atât printre medicii de toate specialitățile, psihologi, psihoterapeuți, cât și pentru cei interesați aceste metode moderne, eficiente, cu rezultate atât pentru problemele legate de dependența de alcool, cât și pentru etnobotanice, droguri, joc patologic, internet etc. Formatul conferințelor este unul dinamic și l-am structurat într-o manieră în care să cuprindem updatarea celor mai noi metode și terapii în adicții, cursuri pre-conferință, workshop-uri cu demonstratii practice, role-play sau cursuri demonstrative”, încheie dr. Ovidiu Alexinschi.

Adauga un comentariu