Local

În perioada 24-25 Aprilie și 1-2 Mai Tramvaiul Reciclării își va întrerupe programul pentru revizie tehnică

Publicat: 25 apr. 2021
Tramvaiul își va relua activitatea în perioada 8-9 Mai

În perioada 24-25 Aprilie și 1-2 Mai Tramvaiul Reciclării își va întrerupe programul pentru revizie tehnică.

Locuitorii din Iași au la dispoziție în cadrul campaniei: preluarea gratuită de la domiciliu prin comandă la numărul 0232 270 223 sau predare la punctele de colectare menționate pe site-ul societății Salubris – www.salubris.ro

Tramvaiul își va relua activitatea în perioada 8-9 Mai.

Ieșenii vor debarasa televizoare, mașini de spălat și frigidere vechi direct în stațiile de transport

Compania de salubritate Salubris a lansat pe data de 1 aprilie „Tramvaiul Reciclării”. Proiectul a fost realizat de Salubris în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public. Evenimentul lansării a avut loc în stația Târgu Cucu

Salubris, împreună cu Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public, a lansat joi, 1 aprilie 2021, „Tramvaiul Reciclării”. Evenimentul a avut loc în stația Târgu Cucu și au fost prezenți primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, directorul Salubris, Cătălin Neculau, și directorul CTP, Cristian Stoica.

„Tramvaiul Reciclării” a fost un proiect gândit încă din 2020 și este cea mai ecologică metodă de reciclare. Ieșenii se vor putea debarasa de electronicele și electrocasnicele de care nu mai au nevoie lăsându-le în locuri special marcate în stațiile de tramvai. Deșeurile vor fi ridicate de angajații Salubris.

„Este un proiect care a venit ca și o bună practică din țările occidentale, un proiect care a fost inspirat din Elveția, un proiect care cu siguranță va avea succes, pentru că vine în sprijinul ieșenilor care pot să se debaraseze mult mai ușor de deșeuri. Noi sperăm că prin acest proiect reușim să atingem ținta de colectare, separare a deșeurilor și în special a celor electrice”, a precizat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Tramvaiul poate fi folosit în două scopuri

„Tramvaiul Reciclării” are două utilități, partea din față este dedicată educației și a fost amenajat un loc special cu perne și o podea din gazon artificial, iar cel de-al doilea vagon este depozitul pentru deșeuri. Copiii sunt cei care pot lua lecții de colectare selectivă și protejare a mediului.

„Este un proiect inedit și încercăm să ecologizăm chiar și procesul de colectare a deșeurilor, pentru că utilizăm un tramvai și, după cum bine știți, este cel mai ecologic mijloc de transport public din lume în momentul de față. Tramvaiul este pregătit special pentru a colecta deșeurile electrice și electrocasnice acolo unde România este destul de deficitară. Colectarea este gratuită și se va face pe capetele de traseu ale tuturor liniilor principale din municipiu. În funcție de solicitări, vom multiplica numărul de locații în care putem prelua deșeurile. Proiectul nu a fost foarte scump, în jur de 70.000 de lei, bani pe care i-a asigurat compania Salubris, care va valorifica aceste deșeuri. Tramvaiul va funcționa operat de Salubris, respectiv de CTP, și în felul acesta folosim și tramvaiele care sunt scoase din uz”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Adauga un comentariu