Local

„Tramvaiul Reciclării”, lansat de Salubris, Primăria Municipiului Iaşi şi CTP – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 apr. 2021
tramvaiul reciclarării din municipiul Iași
Salubris împreună cu Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public a lansat joi, 1 aprilie 2021 "Tramvaiul Reciclării". Evenimentul lansării a avut loc în stația Târgu Cucu și au fost prezenți, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, directorul Salubris, Cătălin Neculau și directorul CTP, Cristian Stoica

Salubris împreună cu Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public a lansat joi, 1 aprilie 2021 „Tramvaiul Reciclării”. Evenimentul lansării a avut loc în stația Târgu Cucu și au fost prezenți, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, directorul Salubris, Cătălin Neculau și directorul CTP, Cristian Stoica.

„Tramvaiul Reciclării” este un proiect gândit încă din 2020 și este cea mai ecologică metodă de reciclare. Ieșenii se vor putea debarasa de electronicele și electrocasnicele de care nu mai au nevoie lăsându-le în locuri special marcate în stațiile de tramvai. Deșeurile vor fi ridicate de angajații Salubris.

Ce utilităţi are „Tramvaiul Reciclării”

Tramvaiul Reciclării are două utilități, partea din față este dedicată educației și a fost amenajat un loc special, iar cel de-al doilea vagon este depozitul pentru deșeuri.

„Este un proiect inedit și încercăm să ecologizăm chiar și procesul de colectare a deșeurilor, pentru că utilizăm un tramvai și după cum bine știți că este cel mai ecologic mijloc de transport public din lume în momentul de față. Tramvaiul este pregătit special pentru a colecta deșeurile electrice și electrocasnice acolo unde România este destul de deficitară. Colectarea este gratuită și se va face pe capetele de traseu ale tuturor liniilor principale din municipiu, în fiecare weekend pentru a nu încurca circulația rutieră. În funcție de solicitări vom multiplica numărul de locații în care putem prelua deșeurile. Proiectul nu a fost foarte scump, în jur de 70.000 de lei, bani pe care i-a asigurat compania Salubris, care v-a valorifica aceste deșeuri. Tramvaiul va funcționa operat de Salubris, respectiv de CTP și în felul acesta folosim și tramvaiele care sunt scoase din uz”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Proiectul, întâlnit în ţările occidentale

Directorul Salubris Iaşi susţine că proiectul a fost inspirat din Elveţia şi este o bună practica în ţările occidentale.

„Este un proiect care a venit ca și o bună practică din țările occidentale, un proiect care a fost inspirat din Elveția, un proiect care cu siguranță va avea succes, pentru că vine în sprijinul ieșenilor care pot să se debaraseze mult mai ușor de deșeuri. Noi sperăm că prin acest proiect reușim să atingem ținta de colectare separare a deșeurilor și în special a celor electrice”, a precizat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Comentarii
 • Aloo ne puteti spune cati bani s au cheltit pe TAMPENIA ASTA??? Cate ore de munca si cat timp???..
  In loc cei de la CTP si Primarie sa aiba grija de curatenie, ei fac chermeze pe banii nostri!
  #aerul si fraierul
  DEMISIA

 • Domn premar, mai ramane sa faci o colaborare si cu rajacul, vezi ca avea gigi niscai cunoscuti pe acolo.
  Ar fi util si un tramvai canalizare, vagonul motor pentru pișare si remorca pentru căcare. Gratis, da ?
  A, si vezi sa nu se aglomereze capetele de linie de-atatea electrocasnice reciclate, ca nu mai au votantii unde sa se pise de ecologici ce devenim.

 • Imaginea tramvaiului (si a loazelor de sefi si sefuti) impune reciclarea.
  70.000 lei. Stiu ca nu va e rusine.
  Sper sa nu afle aia din Cluj despre victoria asta, ca iar ne iau pe buna dreptate la misto. Sau poate, ca mire PNL-ist, Chirica il invata pe Boc cum sa adauge un vagon de colectat deseuri la metroul lor.
  Vai de capu vostru de ratati.

Adauga un comentariu