Prima pagină » Culinar » In stil vegan, penne cu susan şi brânză
In stil vegan, penne cu susan şi brânză

In stil vegan, penne cu susan şi brânză

30 ian. 2020, 09:53,
în Culinar

O reinterpretare în stil vegan a celebrului preparat american macaroane cu brânză (Mac’n’Cheese) cu care suntem familiari din o mulţime de filme şi seriale din nordul continentului American.

Ingrediente:

  • 200 g penne
  • 200 g caju
  • 200 ml apă
  • 100 g susan
  • 80 g morcov, ras, fiert
  • 45 g drojdie activă
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • 1 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă pudră de usturoi
  • 1/8 linguriţă nucşoară
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Mod de preparare:

Pui cajul la frigider, înmuiat în apă cu o seară înainte. A doua zi, scurgi apa complet. Umpli o oală cu apă şi răstorni pennele în ea. Asezonezi cu sare, după gust, pui o lingură de ulei şi laşi pennele să fiarbă la foc mediu până când devin moi.

Mixezi toate elementele într-un vas, mai puţin drojdia activă până le omogenizezi. Pui amestecul rezultat pe foc, dai în clocot, iar la final adaugi drojdia şi potriveşti gustului tău cu extra condimente existente. Serveşti în farfurie o porţie de penne peste care torni sos-ul şi presari susanul. Decorezi cu verdeaţa preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`