Local

În ultimele două săptămâni, 1.518 ieșeni au fost diagnosticați cu COVID-19! Documentele oficiale arată cum coronavirusul a pus stăpânire pe Iași! Medicii anunță că nu mai au medicamente pentru pacienți

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În ultimele două săptămâni 1.518 ieșeni au fost diagnosticați cu COVID-19 Documentele oficiale arată cum coronavirusul a pus stăpânire pe Iași Medicii anunță că nu mai au medicamente pentru pacienți
Ieșeni, plimbându-se pe stradă, cu măștile pe față

Documente oficiale studiate de redactorii BZI arată că în ultimele 14 zile la Iași s-au înregistrat 1.518 ieșeni diagnosticați cu COVID-19. Spitalele suport COVID-19 sunt pline, iar medicii anunță neputincioși că nu mai au medicamente. Nimeni nu mai îndrăznește să vorbească și despre ieșenii care, izolați la domiciliu cu COVID-19, nu primesc niciun tratament

În ultimele două săptămâni, Iașul s-a clasat în primele locuri pe țară ca număr de infectări cu COVID-19. În numai 14 zile, 1.518 ieșeni au fost diagnosticați cu coronavirus. Alte zeci de ieșeni s-au stins din viață din cauza unor complicații ale infecției cu coronavirus și ale altor boli asociate cu care au fost diagnosticați. Spitalele suport COVID-19 lucrează la capacitate maximă, iar reprezentanții DSP împreună cu medicii fac apel la autorități să deschidă de urgență spitalul mobil din Lețcani. Sistemul medical ieșean se apropie cu pași repezi de colaps. Medicii au anunțat că nu mai au Remdesivir pentru pacienții cu coronavirus și că vor încerca o nouă combinație de medicamente.

Într-o singură zi, în ultimele două săptămâni, Iașul a răsuflat ușurat! Nu pentru multă vreme. Cazurile de COVID-19 au explodat

De 14 zile, medicii din spitalele suport COVID-19 nu au avut timp nici măcar să ia o gură de aer. O statistică actualizată arată faptul că, în ultimele două săptămâni, Iașul a înregistrat 1.518 îmbolnăviri cu COVID-19. În data de 24 septembrie Iașul înregistra 93 de cazuri de COVID-19, în data de 25- 76, pe 26- 77, în data de 27- 80 de cazuri, în data de 28 s-au înregistrat 172 de cazuri. Pe data de 29 septembrie, medicii răsuflau ușurați când au văzut că doar 22 de ieșeni au fost diagnosticați cu COVID-19.

De pe data de 30 septemrie, numărul de cazuri a început să crească. La această dată, la Iași au fost înregistrate 80 de noi infectări cu COVID-19. Pe data de 1 octombrie s-au înregistrat 130 de noi infectări, pe 2 s-au înregistrat 103, pe 3- 168 de cazuri, pe data de 4- 125. În ceea ce privește ziua de 5 octombrie, la Iași s-au înregistrat 116 cazuri noi de infecție, cu COVID-19, pe data de 6, 92 de infectări, iar ieri s-au înregistrat 157 de noi infectări.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Numărul de persoane din Terapie Intensivă va crește în perioada următoare”

Spitalele suport COVID-19 lucrează de două săptămâni la capacitate maximă. Autoritățile au apelat în weekend la planul de rezervă. Astfel, în urma unui ordin de ministru, Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a devenit unitate suport COVID-19. Clinica II medicală din cadrul unității spitalicești, dotată cu 65 de paturi, a fost pregătită pentru internarea pacienților cu COVID-19 asimptomatici și cu forme ușoare. Deja, primii pacienți cu COVID-19 au fost transferați în această unitate medicală.

„Am început să trimitem primii pacienți la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Nu ne aflăm în cel mai favorabil moment. La Iași avem iar peste 100 de infectari, azi suntem la 150 și ceva de infectări. La nivelul țării este un record negativ, aproape 3.000 de noi infectări, cu peste 600 de pacienți internați la Terapie Intensivă. Este foarte ușor de făcut o previziune. Dacă 5% din noile infectări ajung la ATI, atunci numărul persoanelor din Terapie Intensivă va crește în perioada următoare. La Iași lucrăm la parametri maximi”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Reprezentanții DSP: „Considerăm absolut necesară deschiderea în regim de urgență a spitalului modular din comuna Lețcani”

Managerul unității spitalicești a explicat și faptul că Remdesivir, tratamentul folosit pentru COVID-19, este pe terminate. Totuși, prof. dr. Carmen Dorobăț dă asigurări că există alte scheme medicamentoase care pot reprezenta un aport pentru bolnavii de COVID-19. În contextul actual, cu spitalele suport COVID-19 aglomerate la capacitate maximă, dar și cu terminarea medicamentelor și creșterea numărului de cazuri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași împreună cu medicii ieșeni cer deschiderea de urgență a spitalului suport mobil din Lețcani.

„La nivelul județului Iași, transmiterea infecției cu coronavirus este intens comunitară, dificil de controlat în condițiile relaxării, a perioadei de concedii și a începerii cursurilor de învățământ școlar și universitar care propune și o migrare a populației din alte țări, dar și constituirea de aglomerări de persoane în spații închise. Considerăm absolut necesară deschiderea în regim de urgență a spitalului modular din comuna Lețcani”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu