National

Peter Szijjarto a anunțat că în Ungaria se va procura vaccinul rusesc Sputnik V

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peter Szijjarto a anunțat că în Ungaria se va procura vaccinul rusesc Sputnik V
Ungaria şi Rusia au început negocierile asupra cooperării strategice în vederea producţiei de vaccinuri anti-COVID-19

Ministru Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat joi, 3 iunie 2021, că Ungaria şi Rusia sunt în negocieri pentru procurarea vaccinului rusesc. Ministrul ungar a purtat convorbiri cu ministrul rus al industriei şi comerţului Denis Manturov, informează MTI, Reuters şi TASS, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministrului ungar, convorbirea dintre Centrul Naţional pentru Vaccinuri al Ungariei şi Fondul de Investiţii Directe din Rusiacare ar fi ajuns la un acord în care ruşii vor permite producţia de doze ale vaccinului său Sputnik V în Ungaria.

„Important este că atât Ungaria, cât şi Rusia sunt ambele deschise producţiei de vaccinuri în Ungaria sub licenţă rusă”, a scris Szijjarto pe pagina sa de Facebook.

Ungaria este singura ţară membră a Uniunii Europene care şi-a vaccinat cetăţenii cu dozele chinezeşti Sinopharm sau cu vaccinul rusesc Sputnik V. Chiar dacă nici unul dintre cele două vaccinuri anti-Covid-19 nu au fost aprobate.

Ce eficiență are vaccinul rusesc

S-a testat eficienta vaccinului rusesc, iar informaţiile au fost publicate în The Lancet, acestu studiu se bazează pe colectarea de la 19.866 de pacienţi. Din numărul total aproximativ 3 sferturi (14.964) au primit doua doze de vaccin iar un sfert (4.902) au primit un placebo.

În primele 21 de zile după ce pacienţii au primit prima doză de vaccin s-au confirmat 16 căzut de Covid-19 simptomatic. Iar în grupa placebo au fost găsite 62 de cazuri, asta rezultant un procentaj de 91,6% al eficientei vaccinului rusesc.

La acest studiu au participat 2.144 de persoane cu vârste peste 60 de ani şi o sub-analiză efectuată pe acest grup a arătat că vaccinul era bine tolerat și avea o eficacitate similară de 91,8%, potrivit CNN.

Angela Merkle a vorbit despre vaccinul rusesc

La finalul lunii aprilie Angela Markle a vorbit despre vaccinul rusesc Sputnik V. Aceasta a răspuns jurnaliştilor la întrebări. Cancelarull Germaniei a spus că Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţiile necesare în ceea ce priveşte vaccinul rusesc Sputnik V pentru a putea fi aprobat.

„Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba, dar, dacă aprobarea vă avea loc în curând, Germania îl va cumpăra.”, a declarat Angela Merkel.

De asemenea, Merkel a menționat că dacă totul este în regulă va cumpăra doze de vaccin Sputnik V.

„Dacă se va întâmpla în curând, va fi firesc să cumpărăm doze Sputnik. Dar, dacă va dura luni de zile, atunci vom avea suficiente vaccinuri aici şi ne vom întreba cât de multe să comandăm”, a adăugat cancelarul.

Angela Markle s-a imunizat cu AstraZeneca

Cancelarul Germaniei în vârstă de 66 de ani s-a imunizat cu ambele doze de AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a postat pe o rețea de socializare o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a publicat  o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca.

Adauga un comentariu