International

Angela Merkel, despre vaccinul rusesc Sputnik V: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”

Publicat: 27 apr. 2021
angela merkel tine un discurs la consiliul europei
recent, Angela Merkel a vorbit despre vaccinul rusesc Sputnik V

Recent, Angela Merkel a făcut câteva declarații în care a vorbit despre vaccinul rusesc Sputnik V. Cancelarul Germaniei a transmis că Agenția Europeană a Medicamentului nu a aprobat acest vaccin din Rusia deoarece nu a primit încă informaţii suficiente. Totuși a ținut să menționeze că dacă totul este în regulă va cumpăra doze de vaccin Sputnik V. Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit prima doză a vaccinului împotriva noului coronavirus pe data de 16 aprilie, produs de compania AstraZeneca.

Pe măsură ce vaccinurile vor fi mai multe, este posibil ca din luna iunie a acestui an să se renunțe la actualul sistem de prioritizare strictă a dozelor de ser.

Angela Merkel, despre vaccinul rusesc Sputnik V

Angela Merkel a făcut noi declarații. Ea a răspuns jurnaliștilor la mai multe întrebări. Cancelarul Germaniei a transmis că Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V pentru a putea fi aprobat.

„Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba, dar, dacă aprobarea vă avea loc în curând, Germania îl va cumpăra.”, a declarat Angela Merkel.

De asemenea, Merkel a menționat că dacă totul este în regulă va cumpăra doze de vaccin Sputnik V.

„Dacă se va întâmpla în curând, va fi firesc să cumpărăm doze Sputnik. Dar, dacă va dura luni de zile, atunci vom avea suficiente vaccinuri aici şi ne vom întreba cât de multe să comandăm”, a adăugat cancelarul.

Merkel a încheiat prin a spune că pe măsură ce vaccinurile vor fi mai multe, va fi posibil ca în iunie să se renunţe la actualul sistem de prioritizare strictă a dozelor.

În acest mod, toți nemții să poată, în principiu, să se programeze pentru vaccinare.

Cancelarul s-a vaccinat cu AstraZeneca

La jumătatea lunii aprilie, mai exact pe data de 16, cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit prima doză a vaccinului împotriva noului coronavirus, produs de compania AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a postat pe o rețea de socializare o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a publicat  o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca.

În Germania, vaccinul produs de compania britanică AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani. De asemenea, la finalul lunii martie, acest vaccin a fost redenumit, iar acum apare sub denumirea de Vaxzevria. Schimbarea a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Pe lângă cancelar, se pare că mai mulți politicieni din Germania s-au vaccinat cu AstraZenc, vaccin atât de contestat inclusiv la noi în țară.

Olaf Scholz, vicecancelar, în vârstă de 62 de ani a primit și el prima doză a vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

La fel și Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu o doză de vaccin AstraZeneca.

Adauga un comentariu