Titlurile zilei

În urmă cu o lună, această copilă a fost căutată și în gaură de șarpe, după ce a fugit de acasă din cauză că tatăl vitreg o abuza. Ce s-a întâmplat cu ea și cu bărbatul care a traumatizat-o este incredibil!

Publicat: 07 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În urmă cu o lună această copilă a fost căutată și în gaură de șarpe după ce a fugit de acasă din cauză că tatăl vitreg o abuza. Ce s-a întâmplat cu ea și cu bărbatul care a traumatizat-o este incredibil
Claudia T., fata de 8 ani care a dispărut de acasă, ar fi fost abuzată de tatăl vitreg

Copila care a plecat de acasă și a stat o noapte în pădure din cauza faptului că tatăl ei o abuza nu s-a întors în familie. La fel s-a întâmplat și cu cei trei frați ai săi. În urma scandalului iscat după ce povestea terifiantă a ieșit la iveală, minorii au fost luați în grijă de DGASPC. Autoritățile au în desfășurare o anchetă, însă bărbatul care ar fi abuzat-o pe micuță este liber

În urmă cu mai bine de o lună, zeci de persoane au plecat în căutarea unei copile dipărute din comuna ieșeană Dagâța. Claudia T., minora de 8 ani care a fugit de acasă pe 28 iunie 2021, ar fi fost abuzată sexual. Fata nu ar mai fi suportat numeroasele abuzuri din partea celui care ar fi trebuit să îi țină loc de tată și a fugit de acasă. Timp de aproximativ 24 de ore, nu a știut nimeni nimic de ea. Când a fost găsită, ea a povestit că a plecat de acasă pentru că tatăl vitreg ar fi abuzat-o.
Când au aflat povestea, specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași au luat-o din familie. La fel s-a întâmplat și cu cei trei frați ai ei.

Minora din județul Iași, luată în plasament

Reprezentanții DGASPC Iași au precizat la vremea respectivă că minora a fost luată în plasament după scandal.

„Copilul a ajuns la noi pe 29 iunie 2021, imediat după ce a fost găsită în pădure. Minora în vârstă de 8 ani a fost supusă unor investigații psihologice. După mai multe investigații ale specialiștilor, rezultatul a fost că aceasta a fost molestată sexual. Minora a susținut că actualul concubin al mamei o poza goală în timp ce făcea baie și o atingea în locurile intime. Aceasta are trei frați (frați vitregi, cu vârste de 6 luni, 4 ani și 6 ani). În mod oficial, mama fetei are domiciliul în județul Neamț și a mai avut trei concubini. Cu fiecare dintre cei trei, ea a făcut câte un copil! Fata va rămâne în grija noastră momentan”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Între timp, ceilalți frați ai copilei au fost luați de către stat.

Concubinii vor să-și ia copiii înapoi acasă: este cale lungă până atunci!

Acum, la Dagâța, cei doi concubini locuiesc singuri. Reprezentanții Primăriei Dagâța au precizat că părinții sunt ținuți sub observație de către asistenții sociali. Mai mult decât atât, cei doi concubini vor să-și ia copiii acasă. Mai este mult până atunci, însă. Amintim că, pe 28 iunie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că o minoră de 8 ani, din satul Piscul Rusului, comuna Dagâța, a dispărut de acasă și nu a revenit.

La căutările efectuate în cursul zilelor de 28 și 29 iunie 2021 au participat aproximativ 70 de persoane, polițiștii ieșeni beneficiind de sprijinul colegilor din Neamț, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum și al membrilor unor asociații care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite și accidentate. În cadrul operațiunii a fost folosit și un câine de urmă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, dar și un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamț. Pe 29 iunie 2021, Claudia T. a fost găsită, după ce a petrecut o noapte singură în pădure.

Adauga un comentariu