Eveniment-Social

INAUGURAREA  CLUBULUI DE ARTE ”ADELA” al Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu”  -Iași

Publicat: 13 ian. 2022

Vineri, 14 ianuarie 2022, la Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu”  – dublu eveniment – inaugurarea clubului de arte  și celebrarea celor 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, ”poetul nepereche”.

Sala  clubului de arte de la Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu”  reprezintă o investiție  strategică în ansamblul mijloacelor didactice utilizate în procesul educațional, aducând elevilor și profesorilor posibilitatea de  a utiliza un număr de șevalete pentru creații plastice, un pian și alte instrumente muzicale pentru dezvoltarea competențelor specifice domeniului artistic, extrem de importante în construirea  armonioasă  a personalității elevilor de ciclu primar, gimnazial și liceal, garanție a transmiterii valorilor morale  pe care le presupune educația artistică.

Pe 14 ianuarie, elevi și profesori participă, în acest spațiu, la un dublu eveniment,  inaugurarea clubului de arte  și celebrarea celor 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, ”poetul nepereche”. Oportunitatea existenței acestui spațiu educațional se va demonstra prin prezentarea unui program artistic  al cărui  motto  este reprezentat de versurile eminesciene ”Numai poetul trece peste nemărginirea timpului”. Activitatea omagială va cuprinde  momente artistice pregătite în sala ”Clubului de arte” Adela, sub îndrumarea domnilor și doamnelor profesor de  educație muzicală, plastică, limba și literatura română , franceză și engleză, cu sprijinul conducerii colegiului și al Consiliului Elevilor.   Programul  va conține momente de muzică instrumentală și vocală, recitări, realizare și expunere ad-hoc de creații plastice  în legătură cu opera eminesciană.

Elementele de conținut și formă ale activității se anunță a fi o provocare pentru  coordonatori, organizatori și participanți cu impact în interiorul școlii și în afara acesteia, dacă avem în vedere transmiterea on-line, prin intermediul platformei ADSERVIO, a evenimentului.

 
Adauga un comentariu