Eveniment-Social

Inaugurarea unui spațiu inedit și unic – „Loja Diplomaților”, la Sala „Unirii”, anume fostul Cinema „Victoria”

Publicat: 13 dec. 2019

La Sala „Unirii”, fostul Cinematograf „Victoria” Iași, va fi inaugurată „Loja Diplomaților”. Aceasta este în fostul Cinema „Victoria”. Totul în prezența Excelenței Sale Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași, alături de Excelența Sa domnul Enrico Novella. Acesta este Consul Onorific al Italiei la Iași. Alături de aceștia va fi prezent Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași

Astăzi, 13 decembrie 2019, de la ora 18:45, la Sala „Unirii” va fi inaugurată „Loja Diplomaților”. Aceasta este în fostul Cinema „Victoria”. Totul în prezența Excelenței Sale Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași, alături de Excelența Sa domnul Enrico Novella. Acesta este Consul Onorific al Italiei la Iași. Alături de aceștia va fi prezent Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, entitate ce coordonează Sala „Unirii”. Este pentru prima dată în România când, în semn de aleasă prețuire pentru o frumoasă prietenie, o instituție de cultură creează un astfel de loc într-o clădire de concerte și spectacole. De altfel, Sala „Unirii” este cea mai mare din zona Moldovei, proaspăt inaugurată în data de 6 decembrie 2019.

Loja Diplomaților va avea un rol simbolic

Loja Diplomaților va avea și un rol simbolic, întrucât va rămâne ca o mărturie despre bunele relații dintre comunitatea ieșeană și țările ce au reprezentanțe diplomatice în țara noastră.

„Vorbim și de unul practic, întrucât corpul diplomatic va avea la dispoziție acest spațiu special dedicat lui, din care se va putea bucura, în cele mai bune condiții, de toate evenimentele organizate în această Sală a «Unirii», respectiv de spectacole, concerte, conferințe etc.”, a precizat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.
În cadrul ceremoniei de inaugurare va fi dezvelită o placă inaugurală și, începând de astăzi, cu prilejul fiecărei vizite oficiale găzduită în „Loja Diplomaților”. „Vom prezenta un istoric al relațiilor diplomatice dintre România și țările ai căror diplomați vor onora cu prezența evenimentele organizate în Sala «Unirii», precum și steagurile țărilor din care provin aceștia, alături de Steagul Regal al României”, a completat Apreotesei.loading...

Adauga un comentariu