Local

Încă doi ieșeni suspecți de infectare cu tulpina Delta sunt internați în stare foarte gravă în secția ATI! Medicii ieșeni sunt în continuare în alertă, după ce numărul pacienților este în creștere

Publicat: 23 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă doi ieșeni suspecți de infectare cu tulpina Delta sunt internați în stare foarte gravă în secția ATI Medicii ieșeni sunt în continuare în alertă după ce numărul pacienților este în creștere
Medicii ieșeni sunt în alertă

Alți doi ieșeni suspecți de infectare cu tulpina Delta au ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Aceștia au fost transferați de la Pașcani și urmează să fie testați. În această săptămână, medicii ieșeni nu au făcut nicio secvențiere. Bărbatul infectat cu hantavirus este în stare gravă în secția ATI, iar ieșeanul cu malarie este stabil

Încă doi pacienți din județul Iași au ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Cei doi sunt suspecți de infectare cu tulpina Delta. Medicii vor face secvențierea și vor trimite testele la București. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași este singurul centru de excelență din Moldova pentru diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă și secvențiere. Aici au fost identificați primii pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Doi pacienți vor fi transferați de la Spitalul Municipal Pașcani în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase. Aceștia se află în stare gravă, suspecți de infectare cu Delta, urmează să facem investigații. Din fericire, în această săptămână nu am mai făcut secvențieri, deoarece nu au fost persoane suspecte de infectare cu noua tulpină. Urmează ca astăzi să primim două rezultate de la testările făcute în urmă cu o săptămână. Avem în continuare doi pacienți infectați cu Delta. Aceștia sunt pe sector, stabili. Din păcate, există această creștere ușoară, dar constantă a cazurilor COVID-19”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Bărbatul infectat cu malarie se simte mai bine

Ieșeanul reîntors în țară infectat cu malarie se simte bine și este stabil hemodinamic. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase îl țin sub supraveghere, administrându-i tratamentul specific acestei boli infecțioase.

„Pacientul în vârstă de 59 de ani, infectat cu malarie, care s-a prezentat pe data de 20 iulie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase, este în stare bună. Bărbatul este stabil hemodinamic și rămâne sub supraveghere. Acesta a început tratamentul antimalarie încă de la internare și durează 3 zile”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Ultimul caz de acest fel a fost confirmat în urmă cu 3 ani. Bărbatul călătorește frecvent în Africa, în interes de serviciu, și s-a întors acasă infectat cu aceasta boală. Ieșeanul era vaccinat cu vaccinurile obligatorii pentru țara de destinație. Acesta s-a întors pe data de 13 iunie 2021, iar simptomele au apărut la două săptămâni de la întoarcerea în țară.

Pacientul infectat cu hantavirus este internat în Secția ATI, fiind în stare gravă

Medicii ieșeni vin cu vești triste în ceea ce privește starea de sănătate a pacientului din Neamț, infectat cu hantavirus. Bărbatul în vârstă de 72 de ani este în continuare în stare foarte gravă și este internat în secția ATI.

„Bărbatul din județul Neamț care a fost infectat cu hantavirus este în continuare în stare foarte gravă. Pacientul este supravegheat de medici în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului «Parhon»”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Pacientul infectat cu hantavirus a fost transferat de la UPU Neamț la Spitalul „Parhon” din Iași. Bărbatul a fost transportat în stare gravă cu o afecțiune respiratorie, dar și renală. Infectarea cu acest virus provine de la niște rozătoare din pădurea de lângă casă.

Adauga un comentariu