Actualitate

Incă două reacţii adverse grave şi un deces imediat după vaccinarea cu AstraZeneca în Spania

Publicat: 17 mart. 2021
Dozele de vaccin AstraZeneca au fost sistate în Olanda
Studiile arată că vaccinul AstraZeneca oferă o protecție de 79% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19 dar un oficial al Agenției Europene a Medicamentului susține că există o cauzalitate între acesta și apariția cheagurilor de sânge

Autorităţile din Spania au anunţat că au fost decoperite două reacţii adverse produse după vaccinarea cu AstraZeneca. Din păcate una dintre persoane a decedat. Conform autorităţilor spaniole, reacţiile adverse au apărut după aministrarea serului controversat.

Conform aceloraşi autorităţi, decesul a fost cauzat de o scădere a numărului de trombocite din sânge şi formarea unor cheaguri.

Vaccinul AstraZeneca naște controverse în întreaga Europă

Vaccinul AstraZeneca a născut, incă de la început, numeroase controverse în întreaga Europă. Mai multe decese după vaccinarea cu vaccinul dezvoltat de Oxford au făcut că numeroase țări din Uniunea Europeană să stopeze vaccinarea cu acest tip de vaccin.

Ultimii care au raportat posibil decese cauzate de vaccinarea cu AstraZeneca sunt spaniolii care au explicat că au fost descoperite alte două cazuri de reacţii adverse la serul produs de compania AstraZeneca. Cele trei cazuri depistate până acum sunt asociate cu o scădere a numărului de trombocite din sânge și formarea unor cheaguri.

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost oprită în mai multe state europene

Vaccinul AstraZeneca a fost controversat incă de la începutul lui. Din aceste considerente, mai multe state europene au oprit vaccinarea. Ultimul stat care a luat decizia asta este Olanda. Într-o declarație, guvernul olandez a declarat că acționează din precauție în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

„Nu putem permite nicio îndoială cu privire la vaccin”, a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment”.

 

România nu a oprit vaccinarea cu vaccinul dezvoltat de Oxford

În pofida unor îngrijorări tot mai mari la nivel European, România nu a oprit vaccinarea cu AstraZeneca. Vocile medicale din țară au dat asigurări că vaccinul este în continuare sigur şi că nu sunt studii care să considere că există un pericol la vaccinare. Totuşi, autorităţile au retras un lot de vaccin care ar fi cauzat mai multe reacţii adverse în Italia. Totuşi, OMS a spus că

nu există nicio legătură între vaccin și un risc crescut de a dezvolta un cheag. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) – care efectuează în prezent o analiză a incidentelor de cheaguri de sânge – spune că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale. Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda și Thailanda și-au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că reacțiile semnalate la AstraZeneca sunt unele comune și nu trebuie să existe motive de îngrijorare

„Aceste reacții adverse generale constând în febră, frisoare, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală, dureri de cap, sunt reacțiile comune pe care cei tineri le dezvoltă mai frecvent decât persoanele peste 60-65 de ani. În situația respectivă trebuie să ne sfătuim cu medicul de familie. Să luăm tratament antitermic sau antialergic în funcție de istoricul nostru medical. Aceste reacții trebuie să fie pasagere și să se remită în 1-2 zile.

Comentarii
  • Romanii sinucigași. Asta i una. Și asa colonelul va ajunge general in structurile NATO,călcând pe cadavre,cum ii sta bine unui comandant băsescian. Ura! Ura! Ura!

  • In realitate toti cei care se vaccineaza sunt voluntari, toate vaccinurile sunt TESTE fara nici o perioada de studii si testari reale in timp legal de 4,5 ani si fara nici o raspundere penala !, fraerimea sa se inghesuie sa ia parte la experimentele lui Bila Geitz care dintodeauna a propus public reducerea populatiei pe planeta

Adauga un comentariu