Actualitate

Incă o vărsare de sânge în Myanmar! Zeci de oameni au fost ucişi în încercarea de a înăbuşi protestele cauzate de lovitura militară de stat

Publicat: 11 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incă o vărsare de sânge în Myanmar Zeci de oameni au fost ucişi în încercarea de a înăbuşi protestele cauzate de lovitura militară de stat
Zeci de oameni au fost uciși de forțele armate din Myanmar

Peste 80 de persoane au fost ucise de forțele de securitate din Myanmar într-o represiune împotriva unui protest din orașul Bago, spun activiștii. Se spune că armata a luat cadavrele celor uciși, iar numărul real al deceselor nu ar putea fi stabilit cu exactitate.

Martorii au declarat presei locale că soldații au folosit arme grele și au tras asupra oricărui lucru care se mișca.
Peste 600 de persoane au fost ucise de la lovitura militară de luna trecută.

Armata a recurs la un nivel crescut de violență pentru a-și menține puterea asupra puterii

Se spune că ultimele crime din Bago, în apropierea principalului oraș Yangon, s-au întâmplat vineri, dar au fost făcute publice, deoarece mulți rezidenți au fost forțați să fugă în satele din apropiere. Grupul de monitorizare, Asociația de asistență pentru deținuții politici (AAPP), a declarat că numărul real de decese va fi probabil mult mai mare .

Presa Myanmar Now a citat organizatorul protestului Ye Htut spunând: „Este ca un genocid. Ei trag asupra fiecărei umbre”. Proteste în masă au avut loc în Myanmar, cunoscută și sub numele de Birmania, de când armata a preluat controlul țării din Asia de Sud-Est la 1 februarie și a declarat o stare de urgență de un an.

Forțele armate susțin că au existat fraude pe scară largă în timpul alegerilor generale de la sfârșitul anului trecut, care au readus la putere liderul ales Aung San Suu Kyi și partidul ei din Liga Națională pentru Democrație (NLD). Comisia electorală a respins acest lucru.

Vineri, deputații demiși și ambasadorul ONU din Myanmar au cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva armatei, inclusiv prelungirea sancțiunilor și impunerea unui embargo asupra armelor și a zonei de interdicție de zbor. Reuniunea ONU a fost, de asemenea, avertizată că Myanmar se află „în pragul eșecului statului”.

Consilierul principal al Internaţional Crisis Group, Richard Horsey, a declarat că acțiunile militare creează o situație în care țara poate deveni neguvernabilă.

Ambasadorul Myanmar în Marea Britanie a fost dat afară din Ambasadă

Pentru că situaţia este una critică ea s-a răsfrâns şi în exteriorul țării. Concret, ambasadorul Myanmar din Marea Britanie a fost dat afară din Ambasada țării în Londra. Acesta a fost fotografiat în timp ce stătea în fata instituţiei de vorbă cu un poliţist.

Ambasadorul, care este un fost colonel militar, a fost lăudat de secretarul britanic de externe Dominic Raab, care a felicitat „curajul și patriotismul”.

Se spune că vicepreședintele Chit Win a preluat funcția de responsabil de afaceri la Londra, a informat Reuters, citând diplomați cu cunoștințe despre această chestiune.

Adauga un comentariu