Coronavirus

Încă un copil a fost internat la terapie intensivă cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma COVID-19

Publicat: 03 oct. 2020
pacient covid-19
Un copil care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem

Un copil care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem. Este o reacţie exagerată de apărare a organismului după ce tânărul a făcut COVID-19, iar acum toate organele sunt inflamate.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu a explicat că tânărul are un test PCR negativ, însă nivelul crescut al anticorpilor SARS-CoV-2 arată că adolescentul ar fi trecut deja prin boală.

„Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncție multiplă de organe pus de colegii noștri din gardă, pediatri și medic ATI. A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize și colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic.

Adolescentul are un PCR efectuat negativ și are făcuți anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală. De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecției cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală.

Copil, internat la terapie intensivă, în urma COVID-19

Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu coronavirus. Între timp, primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.

Un copil poate dezvolta acest tip de inflamare a tuturor organelor chiar și după mai bine de 40 de zile de la infectarea cu noul coronavirus, de aceea este importantă monitorizarea copilului și după ce un eventual test de COVID s-a negativat, explicau medicii, la Digi24, luna trecută, când în România s-a înregistrat primul caz de copil internat la ATI cu acest sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu noul coronavirus.

Care este starea de sănătate a copilului internat la ATI, din cauza noului coronavirus

Pe 16 septembrie 2020, a ajuns la ATI, în stare gravă, un copil din România, fiind primul caz de acest fel. În momentul de față, copilul se află în stare staționară. Conform relatărilor primite de la medici, copilul a fost inițial asimptomatic, iar apoi a dezvoltat infecții extrem de grave la aproape toate organele.

Diagnosticul primit de copil este sindromul Kawasaki, ce reprezintă o complicație extrem de rară. În general, aceasta apare la copiii sub 5 ani și constă în inflamarea pereților vaselor de sânge.

”Un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău. A fost diagnosticat ulterior, de către medicii noștri, cu un sindrom multisistemic inflamator, asociat temporar infecției cu SARS CoV 2”, a declarat unul dintre reprezentanții spitalului.

”A venit într-o stare gravă, cu disfuncție multiplă de organ pe absolut toate organele. Unele dintre acestea s-au remis, starea lui generală este ameliorată. Nu este intubat copilul, momentan este stabil, staționar spre bine, dar are afectare pulmonară și cardiacă. Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație. Este dependent de oxigen. Copilul este posibil să fi fost infectat în urmă cu 3 săptămâni când părinții au fost pozitivi, dar el nu a fost testat și a fost asimptomatic. Sindromul acesta poate să apară de la 3 săptămâni până la 6 luni post-COVID”, a declarat unul dintre medicii care îl tratează.

 

Adauga un comentariu