Actualitate

Incă un dosar în instanţa din SUA pe numele premierului Florin Cîțu! Ar fi ”uitat” să returneze o sumă mare de bani

Publicat: 16 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incă un dosar în instanţa din SUA pe numele premierului Florin Cîțu Ar fi uitat să returneze o sumă mare de bani
Florin Cîțu

Noi dezvăluiri din trecutul premierului Florin Cîțu au fost făcute. Vorbim despre faptul că premierul are un nou dosar în instanţă din SUA. După ce a fost prin băut la volan, la câţiva ani, premierul a fost dat în judecată pentru faptul că nu a returnat o sumă mari de bani împrumutata în Statele Unite ale Americii.

Scandal după scandal în jurul premierului Florin Cîțu. Vorbim că au apărut în spaţiul public alte ”fapte” făcute de cel care vrea să conducă destinele românilor. Fost ministru de Finanţe, fost angajat al Băncii Noii Zelande, Florin Cîțu pare că uită să returneze banii pe care îi împrumuta.

Florin Cîțu a fost chemat în instantă pentru că a uitat să restituie un împrumut în SUA

Conform jurnaliştilor de la Mediafax, premierul Florin Cîțu a avut şi al doilea dosar în instanţă din SUA. De această dată vorbim despre un dosar civil. Premierul a fost chemat în faţa judecătorului pentru că ar fi uitat să plătească 6.698,73 de dolari. Judecătorii l-au chemat pe Cîțu pe data de 21 iulie 2008. Suma datorată a fost creditată pe un card de credit care ar aparţine de Maryland Naţional Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Bancă americană îşi vânduse creanţele către firmă de recuperare Clarke Jordan Financial LC care-i cere lui Florin Cîţu într-un proces civil peste 9755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate.

După 3 luni şi jumătate de la chemarea lui Florin Cîţu în judecată, firma de recuperare mai cere instanţei încă 3 luni ca să-l localizeze pe Florin Cîţu şi să-i aducă la cunoştinţă procesul

Ce scrie în plângerea depusă împotriva premierului Florin Cîțu

Conform informaţiilor relatate de sursa citată, reclamantul, Clarke Jordan Financial LC a introdus o acţiune în instanţă din America împotriva lui Florin Cîțu pentru neplata sumei menţionate anterior:

„Reclamantul susţine următoarele: Clarke Jordan Financial, LC este autorizată să introducă această acţiune. Pârâtul Florin Cîţu locuieşte pe strada Swing Lincoln 4112, oraşul Ames, Iowa, 50014. Banca MBNA America, N.A. a vândut şi a autorizat reclamantului toate drepturile, titlurile şi dobânzile aferente cardului de credit cu numărul de cont 5329054999304942. Reclamantul este proprietarul contului. Pârâtul a devenit dator băncii MBNA America, N.A. printr-o serie de tranzacţii. MBNA America, N.A. a trimis pârâtului o declaraţie bancară care arăta o restanţă în favoarea băncii de 6.698,73 de dolari, pe care pârâtul a acceptat-o şi pentru care şi-a dat consimţământul.

Pârâtul a acceptat în mod implicit să plătească suma păstrând declaraţia menţionată fără obiecţii şi astfel a asigurat că suma va fi plătită. Declaraţia reprezintă o ajustare finală a respectivelor cereri în ceea ce priveşte întregul cont şi toate prevederile ce ţin de acesta. Reclamantul a trimis pârâtului o notificare ca să-şi îndeplinească obligaţiile ce decurg din contract iar pârâtul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Prin urmare, în ceea ce priveşte fiecare acuzaţie, reclamantul solicită instanţei să pronunţe o hotărâre împotriva pârâtului pentru 6.698,73 de dolari, la care să se adauge o dobândă în valoare de 3.056,54 dolari, o datorie convenită (post- petition interest) de 5%, alte costuri judiciare şi orice alte compensaţii sunt corecte şi necesare”. se arată în textul publicat de mediafax.ro

Ce făcea premierul Florin Cîțu la data la care a fost depusă plângerea

Conform CV-ului premierului, Florin Cîțu era la data la care a fost depusă plângerea, în România. Acesta era director al ING Bank. Lucrase între timp şi la Banca Naţională a Noii Zeelande şi Banca Europeană de Investiţii – Luxembourg

CV-ul premierului Florin Cîţu, postat pe site-ul Guvernului, arată că în perioada desfăşurării acestor evenimente în instanţa americană (21 iulie 2008 – 24 februarie 2009) Florin Cîţu lucra în sistemul bancar românesc şi era director Pieţe Financiare în cadrul Departamentului Pieţe Financiare al ING Bank România.

Florin Cîţu, premierul României, ministru interimar al Finanţelor despre procesul civil din SUA: „Nu am nicio explicaţie. Chiar nu ştiu despre ce este vorba”

Dezvăluirile vin în contextul în care în jurul premierului Florin Cîțu a izbucnit un scandal. De această dată, premierul a stat 48 de ore în închisorile din SUA pentru că a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan. Acesta a fost prin atunci când era la volanul unei mașini marca Ford Probe, un model sport coupe

Adauga un comentariu