Local

Încă un eşec al municipalităţii ieşene. O procedură ce valora peste 9 milioane de lei şi promitea reabilitări de amploare a fost anulată recent

Publicat: 08 mai 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Încă un eşec al municipalităţii ieşene. O procedură ce valora peste 9 milioane de lei şi promitea reabilitări de amploare a fost anulată recent
Ieşenii mai trebuie să aştepre modernizarea străzilor cu probleme din Iaşi

Procedura privind reabilitarea unui număr de 8 străzi din Iaşi a fost anulată recent. Niciun operator economic nu a fost interesat de contract

Deşi licitaţia a fost publicată la începutul lunii aprilie 2023, aceasta a fost anulată recent. Contractul promitea reabilitarea unui număr de 8 străzi din Iaşi, cu probleme însemnate ce dau bătăi de cap şoferilor care trec prin zonele respective. Contractul valora peste 9 milioane de lei, însă se pare că niciun operator economic nu a fost tentat să depună vreo ofertă. Astfel, ieşenii sunt nevoiţi să mai aştepte lucrările de modernizare a tronsoanelor respective.

Procedura de modernizare a unor artere cu probleme din Iaşi a fost anulată recent

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Licitaţii Publice (SEAP), procedura de modernizare a unor străzi cu probleme din Iaşi a fost anulată recent. Mai exact, se pare că nu a depus ofertă financiară niciun operator economic. Licitația a fost publicată pe 5 aprilie, iar termenul de depunere a ofertelor a fost până la data de 28 aprilie. Străzile ce ar fi trebuit modernizate, potrivit contractului publicat, ar fi fost unele cu mari probleme, mai exact Fundac Strugurilor, străzile Gloriei, Alba Iulia, Călugăreni, Bucovinei, Poienilor, dar și Podoleanu și Teascului.

„Lucrările de modernizare propuse au ca scop sporirea capacității portante a drumului, îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor pluviale și asigurarea stabilității și lățimii platformei. Astfel, se urmărește creșterea gradului de siguranță a circulației și a reducerii timpului de călătorie.

Această investiție în infrastructura de transport va facilita mobilitatea populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele locale și regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creând condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și, implicit, a investițiilor productive”, se arăta în caietul de sarcini.

Însă primele probleme privind contractul au apărut recent, deoarece acesta nu a fost unul tentant pentru ca vreun operator economic să depună o ofertă financiară. Astfel, rămâne de văzut dacă Primăria Iaşi va republica oferta cu mai puţine condiţii sau cu un preţ actualizat, astfel încât ieşenii care locuiesc pe străzile cu probleme să poată beneficia de lucrări de modernizare.

Localnicii, obligați să meargă prin noroaie pe strada Teascului

De fiecare dată când au fost campanii electorale, cei din zonă au primit promisiuni că strada Teascului va fi asfaltată. De ani întregi, locuitorii se confruntă cu foarte multe probleme, au făcut cereri și plângeri la primărie, dar acestea au fost ignorate. Localnicii susțin că, indiferent de anotimp, starea drumului creează un disconfort. Proprietarii din zonă spun că strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele Primăriei Iași.

„O altă problemă este faptul că strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele primăriei. Au încasat bani și nu au făcut-o. Toți de aici plătim taxe și impozite pentru orașul Iași, strada aparținând municipiului Iași. Nu este normal ca, în 2023, o stradă să arate în halul ăsta”, a precizat Rareș Iacob.

Primăria a negat acest aspect, se pare că strada Teascului nu ar figura ca fiind asfaltată în rapoarte.

În ultimii ani s-a promis reabilitarea ei, dar locuitorii sunt obligați să meargă în continuare prin noroaie pe strada Teascului. Declarațiile din campaniile electorale nu sunt întotdeauna îndeplinite de aleșii locali, iar localnicii rămân cu promisiunile și disconfortul creat de starea acestor drumuri.

Ieşenii care locuiesc sau tranzitează zilnic cele 8 străzi prinse în procedura de licitaţie sunt nevoiţi să mai aştepte rezolvarea problemelor. Proiectul a fost anulat recent, astfel că rămâne de văzut dacă municipalitatea va republica procedura de licitaţie.

Comentarii
  • Dacă nici societatea primăriei Iași nu a trimis o oferta e clar ca vorbim de incompetenți la achiziții.

  • Primarul Chirica este el insusi un esec al municipalitatii iesene. Nu stiu daca exista zi lasata de la Dumnezeu sa nu aflam cate o prostie din partea primarului Chirica. In principiu este asa de orgolios, incat nu recunoaste ca este un mare incompetent. Noroc de partidul PNL si dezvoltatorii imobiliari ca-l mai tin „inca” in libertate.

Adauga un comentariu