Actualitate

Încă un pacient a murit în urma incendiului de la Matei Balş. Bilanţul a ajuns la 11 decese

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă un pacient a murit în urma incendiului de la Matei Balş. Bilanţul a ajuns la 11 decese
Zeci de persoane au decedat în urma incendiului de la „Matei Balș”

Încă un pacient care a fost implicat în incendiul de la Institutul Matei Balș a decedat. Bilanţul a ajuns la 11 decese. Vorbim despre o femeie în vârstă de 84 de ani care era infectată cu COVID-19 care prezenta mai multe comorbilitati. Femeia a fost transferată, după incendiul de la Matei Balș, la Spitalul de Urgentă Elyas din București.

Vorbim despre al 11 – lea deces ca urmare a incendiului de la Matei Balș. Totuși, nu se cunoaște cu exactitate daca femeia a murit după complicații cauzate de incendiu sau din cauza unor complicații cauzate de virusul COVID-19. Din aceste perspective, oamenii legii vor dispune efectuarea unei necropsii pentru a stabili cu exactitate cauzele morți.

 

Incendiul de la Institutul Matei Balș din București a dus la decesul a 11 persoane

Incendiul de la Matei Balș a făcut, inițial, 3 victime. Vorbim despre faptul că trupurile acestora au fost găsite carbonizate de către pompierii care au intervenit la fața locului. La câteva zeci de minute după tragedie, o a patra persoană a decedat. La câteva ore de la tragedie vorbim de al 5-lea deces. În cursul zilelor următoare s-au stins, rând pe rând, alte persoane.

Penultima persoana care a murit a fost un pacient care a decedat în cursul zilei de ieri, 2 februarie 2021. Şi în acest caz cauza morţii se va stabili în urma unei necropsii făcute de specialişti.

De la ce a pornit incendiul de la Matei Balș

Conform unor date neconfirmate şi incă în lucru din ancheta, incendiul ar fi pornit de la o aerotermă defectă. Incendiul s-a produs la Pavilionul 5 din cadrul spitalului Matei Balș. Apelul a fost făcut la ora 05.05 iar în 8 minute a ajuns la faţa locului. Odată ajunşi la Institut, pompierii au decis că este nevoie de activarea planului roşu de intervenţie. La 1 minut după ce au ajuns, s-a declanşat planul roşu de intervenţie. Din aceste considerente, la Institutul Matei Balș s-au deplasat absolut toate echipajele disponibile la acea oră.

Raed Arafat a explicat că intervenţia SMURD, SAJ  a fost exemplară iar din punct de vedere medical existau 100 de medici şi asistente mobilizaţi să intervină la orice oră dacă situaţia o cerea.

Adauga un comentariu