Actualitate

Încă un spital din Suceava a intrat în carantină. Majoritatea pacienților dar și o parte din personalul medical, infectați cu COVID-19

Publicat: 08 apr. 2020

Spitalul de îngrijiri paliative Ilișești (județul Suceava) a intrat în carantină după ce majoritatea pacienților și o parte din personal au fost diagnosticați cu Covid-19. La Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti sunt internaţi 41 de pacienţi.

“În aceste condiţii, la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, mai exact persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână carantinat în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo, iar restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Apreciez disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii de acolo. Am considerat că este soluţia cea mai bună pentru toată lumea”, a explicat Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan.
Adauga un comentariu