Stiri medicale

Incalzirea climei are efect direct asupra bebelusilor, dar nu asa cum te-ai putea astepta

Publicat: 05 dec. 2019

E din ce in ce mai clar ca incalzirea globala ne afecteaza toate dimensiunile vietii. Un studiu recent a aratat ca ne afecteaza chiar de dinainte de a veni pe lume, cu consecinte dintre cele mai neasteptate.

O echipa de cercetatori din SUA si Marea Britanie a descoperit ca in zilele fierbinti vin mai multi copii pe lume, dintre care mare parte sunt nascuti prematur.

Practic, intr-o zi fierbinte si in ziua care urmeaza, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea California si Cambridge, foarte multi copii vine pe lume prematur, cu circa doua saptamani mai devreme decat ar trebui, arata ziare.com, care citeaza Science Alert.

S-a calculat ca doar in SUA circa 25.000 de copii pe an vin mai devreme pe lume din cauza caldurii, dupa cum arata un raport publicat de jurnalul Nature Climate Change.

Iar autorii studiului, Alan Barreca, de la Universitatea California, si Jessamyn Schaller, de la Universitatea Cambridge, care au tras concluzia analizand o baza de date si dosare medicale din perioada 1969 – 1988, spun ca situatia va fi din ce in ce mai rea.

Venirea pe lume prematura a bebelusului inseamna probleme de sanatate dupa nastere si capacitati cognitive scazute in copilarie.loading...

Adauga un comentariu