WoW!

Încăperi din locuinţă pe care nu le decorezi de Crăciun

Publicat: 05 dec. 2019
decor de Craciun

Startul lunii decembrie reprezintă şi startul sărbătorilor de iarnă, acesta fiind cel mai aşteptat moment al anului. Odată cu apropierea Crăciunului, este clar că te apuci de împodobit casa atât pe exterior, dar mai ales pe interior, pentru a o transforma într-un adevărat colţ de basm, unul în care Moş Crăciun să se simtă cât mai bine atunci când vine cu cadourile.

Însă, există şi locuri dintr-o casă pe care nu le decorezi, dar ar fi bine că începând din acest an să le „îmbraci” şi pe ele în haine de sărbătoare. Care sunt acestea?

Holul de la intrare

De foarte multe ori, holul de la intrare nu este deloc băgat în seamă. Dacă stai la casă şi ai scări, atunci nu uita să pui ghirlande realizate din crengi de brad şi funde de de sezon pe balustradă. Iar dacă stai la bloc, atunci poţi să realizezi un astfel de decor pentru masa de la intrare.

Bucătăria

Bucătăria, care de cele mai multe ori din an este „sufrageria”de serviciu, este mereu lăsată la urmă. Sigur te-ai gândit că acolo se găteşte şi că e mereu treaba, astfel că nu e loc pentru amenajări. Ei bine, nu este deloc aşa. Nu este nevoie de bani mulţi bani pe astfel de ornamente, pe care le poţi realiza chiar tu.

Un miros de conifere poţi aduce şi în bucătărie, dacă realizezi astfel de ghirlande din crengi, pe care să le pui deasupra geamului sau chiar printre suporturile de raft.

Schimbă perdelele cu unele albe şi carouri roşii. Iar dacă te simţi inspirată, atunci poţi să realizezi şi coroniţe din crengi de brad pentru mai mult efect. Mai poţi pune decoraţiuni deasupra, pe dulapuri, cu crengi de brad, felinare şi steluţe. Păstrează totul simplu, în roşu şi verde. De efect sunt şi ghirlandele cu beculeţe sau led, pe care le poţi pune nu doar la fereastră, ci şi acolo unde îţi permite spaţiul.

Dormitorul

Nici dormitorul nu intra în calcule atunci când pregăteşti casa pentru Crăciun. Pe motiv că acolo nu intra invitaţii, că e loc doar pentru dormit, astfel că este mereu o cameră dată uitării.

Ei bine, acest lucru se poate schimba, mai ales că nu ai nevoie de foarte multe pentru a aduce atmosfera de sărbătoare şi în locul în care te relaxezi. La fel ca în bucătărie, poţi schimba feţele de pernă cu unele albe în carouri roşii. Sau poţi alege să foloseşti o lenjerie de pat cu diverse motive de sezon.

Ghirlandele cu beculeţe sunt un alt mod de a aduce atmosfera de Crăciun şi în dormitor. Cel mai bine e să le prinzi de perdea sau de peretele pe care se afla tăblia patului. O pătură roşie şi un brăduţ pot completa decorul.

Baia

Dacă despre hol, bucătărie şi dormitor mai poţi spune câte ceva, ei bine e clar că în baie nu te-ai gândit că ar da bine un aer de Crăciun. Aşa că de acum lasa magia să pătrundă şi acolo. Cum poţi realiza asta? Foarte simplu şi la îndemână. Schimbă prosoapele din baie cu unele albe, roşii sau chiar verzi. Atârna globuri roşii la perdeaua de dus. Lipeşte fulgi din hârtie pe oglinda din baie sau pune într-o vază cu apă câteva ramuri de brad.

Adauga un comentariu