Local

Incendii devastatoare în localitățile ieșene. Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate

Publicat: 18 ian. 2020

În perioada 16 ianuarie- 17 ianuarie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au intervenit la mai multe misiuni în localitățile ieșene. O bună parte a acestora au ținut de stingerea incendiilor. Din cauza unor coșuri de fum necurățate, mai multe locuințe au fost gata să fie mistuite de flăcări.

„În data de 16 ianuarie, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiu, pe strada Cerbului, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ doi metri pătrați de izolație polistiren și patru metri liniari de izolație a branșamentului electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată. În aceeași zi, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dancu, comuna Holboca, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați și diverse bunuri de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Aproape de dezastru

Din cauza necurățării coșului de fum au apărut și alte incendii la unele locuințe din județ.

„Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Vașcani, comuna Ruginoasa, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Și în această situație cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Și pompierii de la secția Târgu Frumos au intervenit în localitatea Rediu, comuna Brăești, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars elementele din lemn ale acoperișului pe o suprafață de aproximativ 25 metri patrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de asemenea coșul de fum necurățat de funingine.loading...

Adauga un comentariu