Local

Incendii în locuințele ieșenilor. Case mistuite de foc în mai multe localități în ultimele zile

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendii în locuințele ieșenilor. Case mistuite de foc în mai multe localități în ultimele zile

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au intervenit în ultimele două zile la o serie de incendii izbucnite în unele localități din județ, la locuințele unor persoane.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, strada Duzilor, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. A ars un dulap și s-au degradat două uși. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Chișcăreni, comuna Șipote, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 60 de metri pătrați de acoperiș pe astereală din lemn cu învelitoare din țiglă și bunurile din 3 încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată

În ultima perioadă au fost făcute și o serie de misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Dolhești, pentru a ridica de pe un teren viran un proiectil exploziv de 100 milimetri. Suprafața asanată a fost de 200 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Medeleni, comuna Golăiești, pentru a ridica de pe un teren viran o grenadă defensivă. Suprafața asanată a fost de 200 de metri pătrați”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Intervenții la cazuri medicale

În ultima vreme, angajații ISU au intervenit și în unele cazuri medicale.

„Echipaje din cadrul Inspectoratului au executat opt acțiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și personalului din cadrul ISUJ Iași și Neamț. Au fost efectuate și o serie de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim-ajutor calificat. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 18 cazuri medicale”, au mai susținut reprezentanții Inspectoratului.

Adauga un comentariu