National

Incendiu amplu în Rezervaţia Deltei Dunării. Au ars circa 400 de hectare de vegetaţie – VIDEO

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu amplu în Rezervaţia Deltei Dunării. Au ars circa 400 de hectare de vegetaţie - VIDEO
Pompierii sting incendiul din Delta Dunării

Miercuri, 14 octombrie 2020, a izbucnit un incendiu de proporţii în Rezervaţia Deltei Dunării din România. Flăcările mistuitoare au curprins nu mai puţin de 400 de hectare de vegetaţie, în zona plajei Vadu. Mai mulţi pompieri au intervenit la faţa locului, iar incendiul a fost lichidat după 18 ore.

Incendiu violent în Delta Dunării: 18 pompieri au intervenit

Circa 400 de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări în zona plajei Vadu, din Rezervaţia Deltei Dunării. Puternicul incendiu a fost lichidat de autorităţile prezente la faţa locului după tocmai 18 ore. Intervenţia pompierilor a fost şi mai dificilă din cauza faptului că zona era mlăştinoasă, greu accesibilă.

„A fost vorba despre o zonă mlăştinoasă, greu accesibilă şi din acest motiv focul a fost stins mai greu”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, a transmis joi dimineaţă, 15 octombrie 2020, că în urma incidentului nefericit de la Vadu, izbucnit ieri, au ars circa 400 de hectare de vegetaţie.

În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere cu apa şi spumă din cadrul a două subunităţi. Incendiul a fost lichidat după circa 18 ore cu ajutorul a 18 oameni. Dintre aceştia, patru au fost chemaţi din timpul liber, iar în ajutorul autorităţilor au fost şi trei tractoare de la primărie. Utilajele au tras brazde pentru izolarea flăcărilor.

Intervenții de urgență ale pompierilor ISU Iași. Incendiu violent în zona orașului Hârlău

De la începutul lunii octombrie a acestui an, în județul Iași au fost transmise producerea a mai multor incendii. Printre incendiile raportate de pompierii ieșeni a fost și unul din zona orașului Hârlău. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au fost nevoiți să intervină la un depozit, unde flăcările au cuprins și mistuit peste opt tone de furaje.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 16:11, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în orașul Hârlău, localitatea Pârcovaci, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars opt tone furaje, acoperișul din lemn al casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, patru pachete vată minerală și aproximativ un metru cub cherestea. S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați învelitoare din plăci de azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat cei de la ISU Iași.

Incendiu pe un teren viran din județul Iași. Zeci de tone de deșeuri, mistuite de flăcări

Pe lângă intervențiile la depozite și locuințe, pompierii din cadrul ISU Iași au fost alertați și pentru stingerea unor incendii izbucnite la vegetația uscată.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 17:34, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars 0,1 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În aceeași zi, de la ora 21:48, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Mircești, localitatea Iugani, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere de pe un teren viran. Au ars aproximativ cinci tone deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu