Local

Zece hectare de teren, mistuite de foc în localitatea Comarna. Un detașament de pompieri de la ISU Iași a fost nevoit să intervină de urgență

Publicat: 19 mai 2020

Dezastru în localitatea ieșeană Comarna. Zece hectare de teren au ars din cauza neglijenței unor persoane, fiind nevoie și de intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași pentru a lichida focul

Intervenție extremă a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași zilele trecute. Recent, pompierii din cadrul Detașamentului 2 au intervenit în satul Osoi, comuna Comarna, pentru a lichida un incendiu de vegetație uscată. Zece hectare au fost afectate de foc. Totul a plecat de la neglijența unor persoane care fie au făcut focul în câmp deschis, fie au aruncat o țigară la întâmplare.

„În data de 15 mai 2020, ora 16:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Osoi, comuna Comarna, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ zece hectare vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

100 kilograme de textile, mistuite de foc în Lungani

Angajații ISU Iași au intervenit și în localitatea Lungani pentru a lichida un incendiu la o casă de locuit. Din cauza unor copii care s-au jucat cu focul, locuința a fost cuprinsă instantaneu de flăcări. Din fericire, nu au existat și victime omenești.

„În data de 17.05.2020, ora 13:33, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Crucea, comuna Lungani, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 35 de metri pătrați de acoperiș din șindrilă pe astereală din lemn, diverse articole de mobilier din lemn și aproximativ 100 de kilograme de textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu