Local

Incendiu în comuna Miroslava. O casă a luat foc, iar flăcările s-au propagat la un alt imobil. Cinci autospeciale de pompieri au intervenit de urgenţă – EXCLUSIV, FOTO

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu în comuna Miroslava. O casă a luat foc iar flăcările s-au propagat la un alt imobil. Cinci autospeciale de pompieri au intervenit de urgenţă - EXCLUSIV FOTO
Incendiu în județul Iași. Două case au fost cuprinse de flăcări, în satul Valea Adâncă

Astăzi, 13 ianuarie 2022, un incendiu s-a produs la Iaşi. Conform informaţiilor deţinute de reporterii BZI se pare că o casă din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, a fost cuprinsă de flăcări. La locul evenimentului s-au deplasat 5 autospeciale de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi.

În aceste momente se încearcă lichidarea flăcărilor. De precizat este faptul că flăcările s-au propagat şi la un alt imobil din vecinătate.

„Incendiul s-a produs la o casă fără etaj superior, nu erau proprietarii în imobil, iar ulteriorr s-a propagat şi la o casă cu etaj din imediata apropiere, mai exact la nivelul acoperişului. Suprafaţa estimată afectată de incendiu este de aproximativ 120 mp. În prezent este localizat şi se lucrează pentru lichidare”, au transmis pompierii ieşeni.

ISU Iaşi trage un semnal de alarmă pentru prevenirea incendiilor

Forţele de intervenţie din Iaşi au tras un semnal de alarmă şi au sfătuit cetăţenii să fie atenţie şi precauţi pentru a evita producerea de incendii violente. Mai mult decât atât, au transmis şi o serie de măsuri care ar putea salva vieţi şi lucruri materiale.

„Pentru evitarea altor situaţii şi alte evenimente nedorite facem un apel către cetăţeni să dea dovadă de atenţie la punerea în funcţiune a sistemelor de încălzire şi la utilizarea focului deschis. În acest sens reamintim o serie de măsuri preventive menite să asigure înlăturarea cauzelor posibile de iniţiere a unui incendiu. De asemenea nu folosiţi sistemele electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau fără protecţia corespunzătoare faţă de materialele sau substanţele combustibile din spaţiul în care sunt utilizaţi.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic. Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin foc deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi. Interziceţi copiilor jocul cu focul în condiţii şi locuri în care se pot produce incendii”, au spus pompierii ieşeni.

Două incendii puternice în comuna Dobrovăț, la internal de câteva minute

Reamintim faptul că în luna noiembrie a anului trecut, au fost înregistrate două incendii puternice în județul Iași, mai exact în comuna Dobrovăț.

„Aseară (n.r. 17 noiembrie 2021) prin apel unic de urgenţă la numărul 112, la ora 18.39 a fost anunţat un incendiu de casă în localitatea Dobrovăţ. La stingerea incendiului au fost direcţionate trei echipaje de stingere. După 6 minute, un alt apel ne semnalează existenţa unui alt incendiu de casă în aceeaşi localitate. De urgenţă au fost direcţionate alte 3 echipaje de stingere şi un echipaj de prim ajutor calificat. În urma incendiului a rezultat o victimă, de sex feminim, în vârstă de 84 de ani. Aceasta a fost carbonizată.

La prima casă a ars acoperişul din lemn şi învelitoare din tigla, elementele de mobilier din dormitor şi living, aproximativ 15 kg de materiale textile, documentele persoanele şi s-au degradat pereţii camerelor în proporţie de 80 la sută. Cauză probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire lăsat nesupravegheat. În cel de-al doilea incendiu au fost afectate două case. Au ars acoperişurile acestora pe o suprafaţă totală de circa 400 mp, elementele de mobilier şi tâmplărie. Cauză probabilă a producerii incendiului a fost jarul cazul din sistemul de încălzire”, au spus reprezentanţii ISU Iaşi, la acel moment.

 

Adauga un comentariu