International

Incendiu în Rusia. Un penitenciar pentru femei a fost învăluit de flăcări

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu în Rusia. Un penitenciar pentru femei a fost învăluit de flăcări
Copil condamnat la închisoare

În jur de 850 de persoane au fost evacuate luni din cauza unui incendiu într-o închisoare pentru femei din sud-estul Moscovei, a anunţat administraţia penitenciară rusă (FSIN), relatează AFP.

„850 de persoane au fost evacuate”, a anunţat FSIN agenţiile de presă ruse, fără a furniza informaţii privind eventuale victime.

Canalul televizat privat Ren-TV a publicat imagini cu incendiul, în care se vedea o coloană de fum deasupra clădirii impunătoare aproape fără ferestre care aparţine „Centrului de detenţie provizorie nr. 6”. Un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare a declarat pentru agenţia publică TASS că deţinutele au fost transferate într-un alt corp din centrul de detenţie.

Potrivit TASS, care citează ministerul Situaţiilor de Urgenţă, focul a izbucnit la parter la ora locală 16.20 (13.20 GMT), un responsabil din rândul salvatorilor declarând pentru Ria Novosti că incendiul s-a declanşat într-un loc în care se făcea pâine. Incendiile sunt relativ curente în Rusia din cauza infrastructurilor învechite, care datează adesea din epoca sovietică, precum şi a nerespectării frecvente a normelor de securitate, notează AFP.

Explozie la o bază navală americană

Televiziuni americane au difuzat imagini cu un fum gros deasupra navei de asalt amfibie USS Bonhomme Richard, care se afla la chei la baza navală San Diego, portul său de ataş, în vederea unor operaţiuni de mentenanţă.

Incendiul ar putea dura ”zile întregi”, iar nava ar putea arede ”până la linia de plutire”, a declarat la CNN comandantul pompierilor din San Diego, Colin Stowell.

Pompierii au anunţat că au fost chemaţi duminică, la ora locală 9.00 (19.00, ora României) să intervină la un incendiu la bordul UŞŞ Bonhomme Richard. Martori citaţi de presă americană declară că o explozie – ale cărei cauze erau necunoscute – ar fi fost auzită înainte de izbucnirea incendiului.

Potrivit Forelor navele americane (US Navy), 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi spitalizaţi. Mai mulţi pompieri au suferit, de asemenea, arsuri şi au inhalat fum, potrivit presei.

Explozie la o mănăstire din județul Suceava

Explozie la o mănăstire din județul Suceava. Mai multe persoane au fost rănite. O explozie puternică a avut loc duminică după-amiază la Mănăstirea Sihastria Rarăului din Suceva. Cinci persoane au fost rănite în deflagrația care se pare că a fost cauzată de o acumulare de gaze.

Explozia care s-a produs, cel mai probabil, în urma unor acumulari de gaze, a afectat o anexă din incinta Mănăstirii Sihastria Rarăului.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zona, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Până în momentul de față au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți raniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o primă evaluare, niciunul nu prezinta răni grave, care sa le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigatiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Adauga un comentariu