Actualitate

Explozie la o mănăstire din județul Suceava. Mai multe persoane au fost rănite

Publicat: 05 iul. 2020

Explozie la o mănăstire din județul Suceava. Mai multe persoane au fost rănite. O explozie puternică a avut loc duminică după-amiază la Mănăstirea Sihastria Rarăului din Suceva. Cinci persoane au fost rănite în deflagrația care se pare că a fost cauzată de o acumulare de gaze.

Explozie la o mănăstire din județul Suceava

Explozia care s-a produs, cel mai probabil, în urma unor acumulari de gaze, a afectat o anexă din incinta Mănăstirii Sihastria Rarăului.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zona, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD, cu sprijinul a doua echipaje SAJ.

Până în momentul de față au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți raniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o primă evaluare, niciunul nu prezinta răni grave, care sa le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigatiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se va cerceta pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Incendiu la Mănăstirea Roșiori, județul Suceava

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţa, 24 iunie 2018, la chiliile Mănăstirii Roşiori, judeţul Suceava, arderea manifestându-se la aproape întreg acoperişul chiliilor. Personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu au fost anunţate victime.

„Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţa, la chiliile Mănăstirii Roşiori. Focul se manifestă la acoperişul chiliilor, dar arderea este generalizată. S-au trimis 11 autospeciale şi dacă va fi nevoie se va mai suplimenta numărul lor”, au precizat reprezentanţii ISU Suceava.

Potrivit acestora, personalul mănăstirii s-a autoevacuat şi, deocamdată, nu sunt anunţate victime.

Incendiu la un atelier de tâmplărie în curtea unei mănăstiri din Teleorman

Un bărbat a decedat urma unui incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 octombrie 2018, în curtea mănăstirii Sf. Pantelimon din localitatea Siliştea Gumeşti, informează ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost stins după aproape şapte ore.

„La sosirea forţelor de intervenţie, focul se manifestă generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de circa 500 mp, fără pericol de extindere la alte imobile deoarece acestea erau amplasate la o distanţă mai mare. În interiorul atelierului au fost trei persoane, două dintre ele reuşind să iasă la timp, una fiind însă prinsă de incendiu, pierzându-şi viaţa. Victima este un bărbat de aproximativ 59 de ani, care lucra acolo”, precizează sursa amintită.

Au ars ori au fost distruse bunuri estimate la suma de 100.000 de lei, adică acoperişul atelierului, mai multe aparate şi maşini electrice de prelucrare a lemnului, trei butelii de gaz, două autoturisme parcate în apropiere, 8 t de lemne de foc şi tablourile electrice. Din primele cercetări, focul a izbucnit cel mai probabil de la un cablu electric defect care alimenta aparatele de prelucrare a lemnului.

La intervenţie au participat patru echipaje de la Detaşamentul Roşiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, un echipaj de la Punctul de lucru Dobroteşti cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autocisternă cu apă de la Detaşamentul de Pompieri Zimnicea şi o autospecială cu apă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Siliştea.

Adauga un comentariu