National

Incendiu la o locuință din Focșeasca, județul Vaslui. Un copil de trei ani a murit – UPDATE

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la o locuință din Focșeasca județul Vaslui. Un copil de trei ani a murit - UPDATE

În această seară, în localitatea Focșeasca a avut loc un incendiu la o locuință în care se aflau trei minori. Incendiul se pare că a pornit de la o sobă.

Tatăl minorilor a intrat în foc să salveze copiii. A reușit să îi scoată, iar ulterior părinții au plecat cu copiii cu o mașină particulară spre Centrul de Permanență din Codăești.

UPDATE: Alina Belu, managerul Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iași, despre starea de sănătate a celor doi copii care au suferit arsuri în urma incendiului.

„Pacientul de 6 ani internat în ATI nu este ventilat mecanic (momentan). Pacientul de 10 ani se află încă în sala de operație”, a declarat astăzi Alina Belu, managerul Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iași.

Pe drum înspre Codăești, părinții au alertat la 112 servicile de urgență. Au fost trimise trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean, una cu un medica și o ambulanță B2 de la Inspectoratul de Urgență Vaslui. După ce victimele au fost evaluate, s-au stabilit următoarele diagnostice:

1. Bărbat, 26 ani, (tatăl),arsuri gr. II-III pe 50 % s.c.;

2. Fetiță, 3 ani, arsuri gr. II-III pe 60 % s.c.;

3. Băiat, 6 ani, arsuri gr.II-III pe 10 % s.c.;

4. Băiat, 10 ani, arsuri gr. II-III pe 20 % s.c.;

5. Femeie, 24 de ani, (mama), atac de panică. Toate cele 5 persoane au fost transportate dupa stabilizare la UPU Spitalul Vaslui.

Cei doi copii au fost transferaţi la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă.

 „Au plecat ambulanțele de la Vaslui cu doi dintre copii. Cel mai mic, o fetiță de trei ani, a murit în UPU Vaslui. Tatăl are arsuri pe 55% din suprafața corpului și este intubat la Vaslui. Unul dintre copii este ars mai grav și probabil că îl vor opera în seara aceasta. Celălalt necesită toaletat și pansat cu vac”, a transmis dr. Sidonia Susanu, medic primar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf.Maria” Iași.

Adauga un comentariu