Actualitate

Incendiu la secţia de Terapie Intensivă din cadrul unui spital din Târgu Mureș

Publicat: 04 dec. 2020
un echipaj de pompieri care vor să stingă un incendiu
Pompierii au intervenit să stingă un incendiu cauzat de o priză la secția de Terapie Intensivă din Târgu Mureș

Un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Clinicii Medicale III din Târgu Mureș. Conform detaliilor de la fața locului, o priză a luat foc. Din fericire incendiul a fost stins înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Cei care au stins incendiul sunt angajaţi în cadrul spitalului mai sus menţionat.

Incendiul a fost cauzat de o priză defectă

Cea mai probabilă cauză a incendiului o reprezintă o priză defectă. Personalul medical care a observat incendiul au anunţat organele abilitate. Din fericire nu putem vorbi de un incendiu grav sau de amploare. Acesta fiind stins înainte ca pompierii să îşi facă simţită prezența:

”Incendiul a fost stins de către personalul propriu, colegii au constatat că a fost vorba despre o priză care s-a aprins. Șase paienți erau în salon, nu a fost nevoie să fie evacuați, doar pacientul care stătea lângă priză a fost mutat. A fost un incident minor. Pacienții rămân în același salon”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Târgu Mureș, Dan Petru Daniel, la Digi24.

Acesta a spus că poate fi vorba despre un simplu scurt circuit, însă nu are încă informațiile legate de cauza incidentului. Echipajele ISU se întorc deja la bază, a mai precizat el.

Tragedia de la Piatra Neamț i-a speriat pe medici

Chiar dacă nefericitul eveniment nu s-a soldat cu pagube materiale enorme, nicio persoană nu a fost rănită, tragedia de la Piatra Neamț i-a speriat pe medicii care au apelat de urgentă la numărul unic 112. Pompierii au venit de urgență la fața locului dar incendiul era deja stins.

Tragedia de la Piatra Neamţ s-a produs pe data de 14 noiembrie atunci când în secţia de Terapie Intensivă a izbucnit un incendiu puternic. Din păcate, în incendiul cauzat de câteva defecţiuni şi-au pierdut, iniţial, viaţa zece persoane. Au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani încă 6 pacienţi care, rând pe rând au pierdut lupta. Totuşi, exista doar un singur pacient venit din Piatra Neamț care a scăpat cu viață. Acesta a ieșit de la Terapie Intensivă, starea lui de sănătate fiind mai bună.

Pe lângă cele 6 persoane internate şi rănite în incendiul din Piatra Neamţ mai este şi a șaptea persoană, un medic erou care a suferit arsuri pe peşte 70% din suprafața corporală după ce a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a fost transferat de urgență la o clinică din Belgia și incă se află internat în respectivul spital.

Între timp, după producerea tragediei din Piatra Neamț, ministrul Sănătății a efectuat, alături de alți oficiale, zeci de controale la secţiile de Terapie Intensivă din cadrul tuturor spitalelor din România pentru a se asigura că un astfel de eveniment nefericit nu se va mai produce. Un alt incendiu a avut loc la un spital din Cluj. Așadar, pe data de 22 noiembrie 2020, la spitalul CFR din Cluj a izbucnit un incendiu în una dintre băi. Pompierii au intervenit de urgență și au lichidat focul. Spitalul amintit mai sus nu are autorizaţie de securitate la incendiu, ultimul control având loc în anul 2019. Atunci, unitatea a fost amendată cu 50.000 de lei.

Adauga un comentariu