Local

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. A fost activat planul roșu de intervenție – Exclusiv, Galerie Foto, Video, Update

Publicat: 22 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. A fost activat planul roșu de intervenție - Exclusiv Galerie Foto Video Update
Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași

În seara zilei de 22 iunie 2021 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași  a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Update: Conform afirmațiilor dr. Vasile Cepoi urgențele vor fi preluate de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Această schimbare este una de scurtă durată.

Update: „În zona în care a avut loc incendiul nu era niciun pacient. Au fost evacuaţi din motive de securitata nici măcar din cauza fumului. Au fost evacuați 12 pacienți. Incendiul a fost stins foarte repede. Din zonă tampon COVID, au fost evacuați pacienți din motive de securitate”, a declarat Costel Alexe.

Update: ”Situația este stabilă, incendiul a fost stins. Se evacuează ce a ars și se va relua alimentarea cu energie electrică. Incendiul a izbucnit de la un echipament medical. Nu sunt victime, nu sunt pierderi materiale mari. Spitalul nu este în subordinea Primăriei.”, a spus Mihai Chirica.

Update: „Ora anunțării 18.54 – ajungere 19.00 – lichidaere incendiu ora 19.37. Incendiul s-a manifestat la etajul al treilea sectia ATI, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iasi. La locul evenimentului s-au trimis cinci autospeciale dotate cu apă și spumă, 2 ASII, două Autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o descarcerare, trei echipaje de prim ajutor, o autospecială de transport apă, o Terapie Intensivă Mobilă, o mașină medic șef, o Autospecială Comandă şi Primă Intervenţie cu 28 de subof de la Detașamentul 1 si Detașamentul 2. Din primele informatii au fost evacuate de la etajul 2 cinci copii, trei parinti si șase personal medical si de la nivelul etajul al treilea si șapte copii dintre care un intubat cu o malformație digestiva și patru parinti, cinci cadre medicale, toți evacuați de pe etajele 1 și 4. Toși sunt in stare stabila”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, coordonator SMURD în regiunea de Nord-Est.

Update: Conducerea Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași precizează că flăcările au izbucnit într-o sală de tratamente. În momentul declanşării incendiului nu se afla nimeni în spațiul respectiv.

Update: Se pare că incendiul ar fi pornit de la tavanul uneia dintre săli, cel mai probabil de la instalația electrică.

Update: Incendiu se manifestă la nivelul unui pavilion administrativ al corpului B de la etajul al treilea, sectia ATI. Din fericire toți pacienții au fost evacuați. Conform informațiilor se pare că la acel etaj se efectuau reparații. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară dar și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență Mihail Grigore Sturza al județului Iași. În aceste momente pompierii fac tot ce este posibil pentru a lichida cât mai rapid incendiul.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locală.

Update: „Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospeciala de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisterna. Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise trei ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Iași, lt. Georgică Onofreiaș.

Update: Conform infromațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, se pare că de la etajul al treilea au fost evacutate 12 persoane, dintre care 5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale. Din fericire nici la etajul al patrulea nu au fost înregistrate victime.

A fost verificat etajul 4. Nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale). Acestea au fost mutate într-o altă aripă a spitalului. Toate persoanele sunt stabile. Incendiul este localizat.

Articol în curs de actualizare

Sursă video: Esti din Iasi dacă

Adauga un comentariu