Actualitate

Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de pacienți și părinți, evacuați

Publicat: 19 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de pacienți și părinți evacuați
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați

Un incendiu a izbucnit la Spitalul pentru Copii din Galați, la un laborator de analize. Zeci de copii, părinți și mai multe cadre medicale care erau în corpul de clădire afectat au fost evacuați. Este al doilea incendiu în mai puțin de patru luni acolo.

„Alarma s-a dat în urmă cu aproximativ o jumătate de oră. Un apel la 112 anunța că a izbucnit un incendiu în laboratorul de analize al Spitalului de Copii din Galați. Mai multe echipaje de stingere a incendiilor au plecat spre unitatea medicală, însoțite de echipaje de descarcerare și ambulanțe. În acest moment nu s-au anunțat victime. Se pare că focul a izbucnit de la un neon. Mai mult a fost fum decât flăcări, spun cei de la ISU, însă preventiv au fost evacuate din spital aproximativ 100 de persoane. Vorbim de 50 de copii, iar restul aparținători și cadre medicale”, spune Dana Costache, jurnalist.

Incendiul a izbucnit în laboratorul de analize al Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan”

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în urma incendiului care a izbucnit în laboratorul de analize al Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan” din Galaţi.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, poliţiştii au fost sesizaţi, la ora 16:09, că la unitatea sanitară s-a declanşat alarma de incendiu, iar, la etajul al doilea al clădirii, de la laboratorul de analize, se vede fum.

„La faţa locului au ajuns atât echipaje de poliţie, cât şi din cadrul ISU Galaţi, iar, după intervenţia celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanşat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat fum, fără flacără. Nu au fost victime. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparţinători şi de 20 de cadre medicale. În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”, a transmis sursa citată.

Adauga un comentariu