National

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. 71 de persoane au fost evacuate

Publicat: 15 mart. 2021

Alertă de incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș. Incendiul ar fi izbucnit la unul din grupurile sanitare aflat la etajul trei al clădirii. Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență. Toate persoanele din spital au fost evacuate.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

Alerta s-a dat în jurul orei 07.00, luni, 15 martie 2021. Se pare că focul a izbucnit la una dintre băile de la etajul 3 al spitalului. Toate persoanele din clădire au fost evacuate. Este vorba despre 71 de oameni, angajați și pacienți ai unității spitalicești. Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu 8 echipaje, dintre care trei autospeciale cu apă și spumă.

„S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ”, a declarat maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Echipajele de intervenție au lichidat focul și au aerisit încăperile. Din fericire nu există victime.

În urmă cu o săptămână, un alt incendiu a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Focul a pornit de la o brichetă aflată în posesia unei paciente. Ea a dat foc unei saltele, și de acolo a început panica. Trei medici au fost răniți după ce au sărit de la etajul 1 al clădirii.

Actualizare 9.25. Incendiul a fost lichidat. Se pare că totul a pornit de la un bolnav psihic mediu care ar fi fumat în baie și a aruncat țigara pe gura de aerisire. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane. Primarul din Cavnic a declarat că focul a fost stins în mai puțin de 1 minut pentru că pompierii voluntari din oraș sunt cazați în aceeași clădire.

Adauga un comentariu