Local

Incendiu la un depozit de rumeguş din localitatea ieşeană Bălţaţi. Douzeci de pompieri intervin de urgenţă – EXCLUSIV/ FOTO/ UPDATE

Publicat: 05 oct. 2020
incendiu Iași, Bălțați, la un siloz de rumeguș
Siloz rumeguș Bălțați

În urmă cu puţin timp s-a produs un nou incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI.ro, incendiul a izbucnit la un depozit de rumeguş din localitatea ieşeana Bălţaţi, din judeţul Iaşi.

La faţa locului intervin de urgenţă pentru lichidarea incendiului cinci autospeciale de pompieril, cu 20 de subofiţeri.

Update: După două ore și treizeci de minute incendiul a fost stins. Cauza probabila de producere a incendiului a fost frecarea elementelor prin abataje. Au ars trei mc de rumegus și au fost degradate elementele din interiorul silozului.

UPDATE: Potrivit autorităților, la locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor calificat cu 2 ofițeri si 10 subofițeri de la Secția de Pompieri Târgu Frumos, o autospecială de salvari și stingere de la înălțime din cadrul Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu 2 pompieri militari , cât și o autospecială de stingere de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași cu echipajul de intervenție.

Incendiul se manifestă în interiorul silozului cu flacără.

Intervenții extreme ale pompierilor de la ISU Iași

Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați, în prima zi din luna octombrie, în mai multe zone din județ. Angajații de la ISU au intervenit la o serie de incendii devastatoare din județul Iași. În unele localități ieșene, flăcările au distrus agoniseala de o viață a oamenilor. Pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații

Început plin de lună octombrie pentru angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. În prima zi din această lună, în mai multe localități ieșene au avut loc o serie de incendii extrem de puternice. În comune precum Țuțora, Deleni sau în zona orașului Hărlău au avut loc incendii care s-au soldat cu pagube materiale ridicate.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 14:13, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Țuțora, localitatea Oprișeni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă pe aproximativ 30 metri pătrați, două tocuri geam, un șopron din lemn, o magazie din lemn și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 700 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Incendiu puternic în zona orașului Hârlău

Printre incendiile din județul Iași a fost și unul din zona orașului Hârlău. Angajații ISU Iași au fost nevoiți să intervină la un depozit, unde flăcările au distrus peste opt tone de furaje.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 16:11, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în orașul Hârlău, localitatea Pârcovaci, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars opt tone furaje, acoperișul din lemn al casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, patru pachete vată minerală și aproximativ un metru cub cherestea. S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați învelitoare din plăci de azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat cei de la ISU Iași.

Incendiu pe un teren viran din județul Iași. Tone de deșeuri mistuite de flăcări

Pe lângă aceste intervenții, pompierii de la ISU Iași au intervenit și la stingerea unor incendii izbucnite la vegetația uscată.

„În data de 1 octombrie 2020, ora 17:34, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars 0,1 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În aceeași zi, de la ora 21:48, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Mircești, localitatea Iugani, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere de pe un teren viran. Au ars aproximativ cinci tone deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu