Local

Incendiu pus intenționat în Copou. Sute de kilograme de deșeuri au ars lângă stadionul „Emil Alexandrescu”

Publicat: 28 apr. 2020

Un incendiu declanșat în apropierea stadionului din Copou putea să se extindă și la casele din jur. Flăcările au cuprins câteva sute de kilograme de deșeuri aprinse intenționat

Zile aglomerate pentru pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza”. Angajații Inspectoratului au intervenit în mai multe situații la finalul săptămânii trecute, o bună parte a acestora fiind legate de stingerea unor incendii.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Dumbrava Roșie, pentru stingerea unui incendiu produs la un tomberon. Au ars aproximativ 200 de kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Sărăriei, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată. Au ars aproximativ 500 de kilograme de deșeuri și două anvelope. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise”, au menționat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Acestea nu au fost și singurele intervenții ale celor de la ISU Iași. Pompierii au intervenit și în unele situații legate de stingerea unor incendii de vegetație. Un astfel de exemplu este cel din Tomești, unde Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs pe o suprafață de aproximativ patru hectare. În localitatea Slobozia, comuna Voinești, a izbucnit un incendiu la groapa de gunoi. Au ars materiale nereutilizabile și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

Dezastru la marginea Iașului

Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe artera care duce spre localitatea Ungheni, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ trei tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Iar asta nu a fost tot.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars astereala acoperișului locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, un pat, aproximativ 600 de kilograme articole de îmbrăcăminte. Au mai ars aproximativ 100 de kilograme de deșeuri din carton, aproximativ 1.000 de kilograme de deșeuri din lemn. Incendiul a cuprins și 10 anvelope auto și aproximativ 5 tone de furaje. Incendiul s-a propagat din cauza vântului puternic și la magazia aflată pe proprietatea învecinată, unde a ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu