Local

Incendiu la ieşire din Iaşi. Pompierii intervin la fața locului – EXCLUSIV/ FOTO

Publicat: 15 ian. 2021
o clădire de la ieșire din Iași a fost cuprinsă de fum
Incendiu la ieșire din Iași. Persoanele au fost evacuate

Vineri, 15 ianuarie 2021, s-a produs un incendiu în Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI, se pare că flăcările au izbucnit la o clădire situată la ieşire din Municipiul Iaşi, în zona rondului de la Centrului Comercial Era.

Pompierii intervin la o clădire cu două etaje. Fumul degajat a alertat persoanele prezente în clădire. Toți oamenii din incintă au fost evacuați.
Momentan nu se cunoaşte cauza producerii incendiului.

Incendiu la o casă din Iași după ce mai mulţi oameni ai străzii au vrut să se încălzească

În cursul nopţii trecute, la o casă de pe strada Smârdan a avut loc un incendiu uriaș. Vorbim despre o casă în care locuiau mai multe persoane fără adăpost. Pompierii au intervenit de urgentă la faţa locului pentru a stinge focul.

Focul s-a extins imediat în mai toată casă iar în zonă a apărut un nor imens de fum degajat din zona în care s-a produs incendiul.

Autorităţile au fost anunţate în cursul nopţii trecute, în jurul orei 3 dimineaţă despre faptul că pe strada Smârdan a izbucnit un incendiu. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale pompierilor. După câteva ore, incendiul a fost lichidat.

Întregul eveniment s-a produs din cauza unor oameni fără adăpost care locuiau în respectiva casă. Concret, proprietarii de drept ai casei i-au lăsat pe bărbaţi să stea, până în primăvara în locuinţă. Casa urma să fie demolată în primăvară.

Bărbaţii care locuiau în respectivul imobil au făcut focul în soba din locuinţa şi s-au trezit brusc cu fum şi cu flăcările care s-au extins arzând tot acoperişul.

De altfel, în judeţul Iași incă de la începutul iernii au avut loc mai multe incendii cauzate de probleme la sistemul de încălzire. Vorbim despre faptul că multe persoane aprind focul în sobe fără să cureţe coșul de fum sau utilizează diverse surse combustibil, iar din aceste considerente, în judeţul Iași au murit mai multe persoane.

Pompierii ieșeni au lansat în repetate rânduri mai multe semnale de alarmă în care au explicat riscurile la care se expun persoanele care nu îşi verifică sursele de încălzire.

Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții în apropierea centrelor urbane

Una din intervențiile angajaților ISU Iași a vizat un incendiu în satul Scobâlțeni, de lângă orașul Podu Iloaiei. Din cauza coșului de fum, locuința unor ieșeni a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost, din fericire, lichidat de pompierii ieșeni, pagubele materiale fiind minime.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Scobâlțeni, zona Podu Iloaiei, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ doi metri pătrați de planșeu din lemn. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au menționat cei de la ISU Iași.

În aceeași zi, pompierii ieșeni au intervenit și în zona comunei Dumești pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 11 ianuarie 2021, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Dumești, localitatea Păușești, la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 20 de metri pătrați de acoperiș. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de tavan și aproximativ 20 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost legată de mijloacele de iluminat lăsate sub tensiune”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu