Local

Încep lucrările la cel mai așteptat drum județean. Milioane de euro sunt puse la bătaie

Publicat: 03 dec. 2019

În această perioadă vor începe lucrările la lotul 1 de pe Axa Rutieră Iași – Suceava, respectiv DJ 282 limită Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D. Ieri, conducerea Consiliului Județean Iași a semnat ordinul de începere a lucrărilor. În lungime de 29,584 kilometri, acest tronson va fi reabilitat și modernizat în cadrul contractului cu asocierea S.C. Alpenside S.R.L. București– General Trust Argeș SRL Pitești.

„Până acum am semnat două contracte de execuție, pentru lotul 1 și lotul 2. Pentru ambele tronsoane am dat ordin de începere a lucrărilor. Reabilitarea celor 30 de kilometri pentru care am semnat ordinul era mult așteptată de către locuitorii comunelor traversate de acest drum. Constructorul va începe modernizarea conform planului de lucrări. Chiar dacă suntem în anotimpul rece, va executa toate procedurile ce pot fi efectuate pe timp de iarnă pentru a respecta termenele. În foarte scurt timp vom semna și contractul pentru execuția lotului al treilea de pe axa rutieră Iași- Suceava. Putem spune că, practic, am intrat în linie dreaptă cu acest obiectiv major de infrastructură”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași .

Trei drumuri refăcute

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere. Perioada de garanție pe care constructorul este obligat să o asigure este de 60 de luni de la data recepției. Valoarea contractului este de 60.3 milioane euro (12,7 milioane euro).

Pentru județul Iași, execuția lucrărilor la axa rutieră Iași-Suceava a fost împărțită în trei loturi. Lotul 1 – DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (29,584 km). Lotul 2 – DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița, DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești- DJ 281 (22,001 km). Lotul 3- DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi (40,610 km). Proiectul legat de reabilitarea axei rutiere strategice Iași- Suceava face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020, axa prioritară 6. Obiectivul este implementat în parteneriat cu județul Suceava și prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe. Din aceștia, 92 km sunt în județul Iași.

Adauga un comentariu