Eveniment-Social

Începe festivalul „FEStudIS”. Evenimentul debutează cu parada studențească, ce va reuni 23 de organizații – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Începe festivalul FEStudIS. Evenimentul debutează cu parada studențească ce va reuni 23 de organizații - FOTO VIDEO
Festivalul „FEStudIS” a ajuns la cea de-a  XXIV-a ediție

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, are loc deschiderea festivalului studenților ieșeni – „FEStudIS”. De peste două decenii, în prima zi a acestui eveniment, studenții din Iași și din întreaga țară ies în stradă pentru tradiționala paradă, un spectacol plin de culoare, energie și bucurie.

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului „FEStudIS”

În perioada 20-28 aprilie 2024, va avea loc cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului „FEStudIS”. Startul evenimentului are loc sâmbătă, 20 aprilie 2024, cu celebra Paradă Studențească, ce va debuta simultan, începând cu ora 17:30.

Parada va reuni, în total, 23 de organizații studențești ce se vor întâlni în fața Palatului Culturii, unde va avea loc o probă de originalitate, acestea având ocazia de a surprinde juriul cu scurte momente artistice.

La proba de originalitate, doar trei din toate asociațiile vor fi premiate și, ulterior, participanții vor fi împărțiți pe asociații mici și mari, pentru a se face departajarea.

„Prima activitate va începe pe 20 aprilie, cu parada organizatorilor, unde participă asociații studențești doritoare. Avem înscriși de la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași, de la «Alexandru Ioan Cuza» și de la Universitatea de Științele Vieții Iași. Parada va fi împărțită în două, partea de la Palatul Culturii, unde se jurizează momentul de originalitate, care poate sa dureze maxim trei minute, și se acordă locul 1, 2 și 3. După se merge de la palat către Casa de Cultură, la un moment dat o să vină fiecare asociație, o să strige timp de câteva secunde și vom fi înregistrați cu un decibelmetru, iar în funcție de cât de mulți și tare strigăm, suntem premiați”, declară Ana Maria Lupu, student reprezentant în Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și președinte al asociației studenților chimiști „Chemis” Iași.

Programul festivalului

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, se desfășoară parada organizațiilor, la ora 17:30. Duminică, 21 aprilie 2024, la ora 18:00, are loc concertul „Tribut Nirvana Unplugged”. Luni, 22 aprilie 2024, la ora 19:30, activitatea „Eu cu cine votez”, care este un pamflet. Marți, 23 aprilie 2024, „Pierduți în voalul fericirii”, miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Decizia e a ta”, joi, 25 aprilie 2024, „Toate viețile pe care le-am avut”, vineri, 26 aprilie 2024, conferința „Romanian Business Leaders”. Sâmbătă, 27 aprilie, are loc un concert unde va cânta artistul Vescan, iar duminică, 28 aprilie, se desfășoară un campionat de jocuri.

„FEStudIS” a luat naştere în anul 2001, din dorinţa studenţilor de a-şi putea exprima spiritul competitiv în diferite moduri. Prin numărul impresionant de participanţi şi prin varietatea elementelor organizate, a devenit o tradiţie continuată anual.

Adauga un comentariu