Local

Începe montarea containerelor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Când vor învăța elevii în noile module

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Începe montarea containerelor de la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iași. Când vor învăța elevii în noile module
Inbit SRL se va ocupa de realizarea infrastructurii și asamblarea modulelor școlare

Conducerea instituției de învățământ a semnat acordul contractual de execuție a lucrărilor. Începe montarea containerelor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

O firmă ieșeană a câștigat contractul de execuție a lucrărilor obiectivului „Amplasare construcție provizorie din containere mobile” la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Valoarea acestuia depășește 4,3 milioane de lei.

Începe montarea containerelor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Contractul depășește 4,3 milioane de lei

Conducerea instituției a semnat, recent, acordul contractual cu firma declarată câștigătoare în urma licitației. Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, societatea Inbit SRL, administrată de Andrei Târnovanu, a câștigat licitația cu privire la acordul contractual de execuție a lucrărilor de asamblare a containerelor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Firma se va ocupa de execuția infrastructurii pentru montajul ansamblului modular, dar va construi și o clădire lângă actuala unitate de învățământ. Contractul are o valoare de 4.306.982 de lei, fără TVA.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția este situat pe Aleea Mihail Sadoveanu 46. Suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 67.921,00 m2. Prin proiectul de față se propune realizarea unei construcții temporare, modulare realizată din containere și amplasată pe sit pe perioada reabilitării corpului de clădire al Liceului Pedagogic – monument istoric. O dată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare asupra monumentului istoric, clădirea propusă va fi dezafectată, iar terenul adus la starea inițială.

Noua clădire va avea un regim de înălțime P+1. Containerele, în număr de 159, vor fi distribuite pe două niveluri și vor fi utilizate după cum urmează: 33 Sali de clasă; 2 laboratoare; 1 sala de gimnastică; 1 cancelarie; 4 grupuri sanitare pentru elevi; 1 grup sanitar pentru profesori, holuri de circulație, scări, accese, etc. Infrastructura este conceputa sub formă de fundație continuă din beton armat pe doua direcții și elevații prevăzute cu centuri la partea inferioară și superioară. Fundația este realizată pe o pernă din balast stabilizat cu pământ pentru îmbunătățirea caracteristicilor pământului, așa cum este recomandarea din studiul geotehnic. Tot in cadrul acestui proiect se va realiza un trotuar din beton, perimetral, cu grosime de 10 cm si lățime de 1,00 m”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași sunt cu ochii pe proiect

Deși acordul contractual a fost semnat, părinții care au elevii înscriși la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași vor sta cu ochii pe firma care execută lucrările, ca termenele să fie respectate.

„Noi vom sta cu ochii pe toți cei implicați, să se respecte toate termenele. Nu lăsăm garda jos până nu vedem copiii intrând și învățând în această școală modulară. Dacă va fi nevoie, vom face mitinguri, greve, orice e necesar, inclusiv pentru reabilitarea Castelului Vasilian”, a declarat Veronica Jalbă, părintele unor elevi înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”.

Amintim faptul că discuțiile cu privire la implementarea modulelor în care vor învăța elevii au fost promise încă din luna martie 2023, însă, de atunci și până în prezent, proiectul nu a fost realizat, suferind amânări peste amânări.

„Școala modulară de la Colegiul Pedagogic va fi realizată în patru luni”, a spus Mihai Chirica, primarul Iașului.

Începe montarea containerelor în care vor învăța elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. O firmă din municipiu a semnat acordul contractual cu instituția de învățământ.

Comentarii
Adauga un comentariu