International

„Incident major” în sudul Angliei. Jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje! – VIDEO

Publicat: 26 iun. 2020
ALT=
„Incident major” în sudul Angliei. Jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje!

„Incident major” în sudul Angliei. Mii de britanici s-au înghesuit pe plaja de la Bournemouth ieri pentru a se răcori. Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi fără să poate mască. Aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se în curând de un aflux mare de turişti britanici.

Deşi Marea Britanie a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, britanicii nu respectă distanţarea socială şi nu poartă mască de protecţie.

Temperaturile din Marea Britanie pot să atingă maxime de 34 Celsius astăzi, urmând să fie cea mai caldă zi a anului de până acum. Termometrul a arătat ieri 32,6 C la Heathrow, bătând recordul anterior de 28,9C stabilit la sfârşitul lunii mai. Dar acel record ar putea fi bătut din nou astăzi, deoarece joi este stabilit să fie chiar mai fierbinte decât în Grecia, Corfu.

Britanicii s-au aglomerat pe plaje şi aceeaşi tendinţă este aşteptată astăzi, deoarece aceştia îşi planifică deja excursii de o zi pentru a se bucura de soare.

Potrivit responsabilului meteo Alex Burkill, vremea va fi în conitinuare caldă: „În zona Londrei, temperaturile vor fi probabil similare cu cele de ieri, când erau 32,6 C. „Astăzi probabil vor fi în jur de 32C sau 33C”.

Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi nici nu au purtat măşti în marea majoritate a lor. Mai mult, aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se de un aflux mare de turişti britanici.

„Incident major” în sudul Angliei: Se anunță măsuri extreme

Autoritățile locale din orașul britanic Bournemouth au declarat existența unui „incident major” în oraș după ce o jumătate de milion de oameni s-au înghesuit pe plajele de pe coasta Dorset, fără a respecta nicio regulă de distanțare socială, scrie The Guardian.

Situația se petrece pe fundalul unui val de căldură puternic care lovește sudul Angliei în aceste zile. Autoritățile locale, consiliul în a cărui jurisdicție se află Bournemouth, Christchurch și Poole, a anunțat că va lua măsuri de urgență.

Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, a declarat în cadrul unei emisiuni radio că ar putea să închidă plajele dacă oamenii nu respectă regulile de distanțare socială. El a mai spus că a fost reticent în a face acest lucru pentru că „oamenii deja au trecut printr-o carantină grea”. El mai spune că dacă numărul de cazuri începe să crească, atunci „va lua măsuri”.

Se va implica guvernul

Parlamentarul pentru circumscripția Bournemouth East, Tobias Ellwood, spune că o jumătate de milion de oameni s-au îngrămădit pe plaje și că situația este atât de îngrijorătoare încât guvernul britanic ar trebui să se implice direct.

„Sunt cifre incredibile. Dorset e un loc superb, dar jumătate de milion de oameni? Sunt condiţiile ideale pentru furtuna perfectă. Şi toate lucrurile care s-au petrecut acolo… nu despre asta ar trebui să fie vorba în Marea Britanie, în această perioadă de extremă urgenţă. O mulțime de oameni au ales nu doar să fie iresponsabili, dar și periculoși. Ar fi teribil ca Bournemouth să fie locul de unde pleacă un al doilea val de coronavirus în Regatul Unit”, a spus Ellwood.

Conform adatelor Worldometers până acum în Marea Britanie au fost înregistrate 306.862 de cazuri de COVID-19 şi 43.081 de decese.

Adauga un comentariu