Local

Incompetența lui Cosette Chichirău, deputat USR Iași, loveşte din nou! Nu are habar de ce înseamnă Constituţia României! Iată aberațiile parlamentarului votat de ieșeni

Publicat: 03 sept. 2021
Cosette Chichirău, deputat de Iași din partea USR
Cosette Chichirău minte cu nerușinare în legătură cu PSD

Noaptea minţii pentru un deputat de Iași, deputat trimis în Parlament de ieșeni pentru a le apăra interesele. Cosette Chichirău pare prinsă în scandalul din Coaliția de Guvernare și lansează acuze grave la adresa președintelui Klaus Iohannis. Totuşi, cunoscută pentru scandalurile în care a fost implicată, Chichirău spune doar aberații atunci când vorbim despre demiterea lui Stelian Ion, fostul ministru al Justiției.

Interesele ieșenilor, proiectele de autostradă, aducerea de fonduri pentru județ sunt pe planul secund pentru Cosette Chihirău, iar acest lucru se poate vedea prin faptul că este mai preocupată să lanseze acuzaţii fără fundament constituţional.

Cosette Chichirău îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de abuz de putere pentru că a respectat Constituţia României

Deputatul de Iași, Cosette Chichirău face acuzaţii de noaptea minţii atunci când vine vorba despre remanierea lui Stelian Ion , fostul ministru al Justiţiei. Concret, Chichirău a declarat faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat ordinul de demitere a lui Stelian Ion fără a avea un motiv real, iar din această cauză poate fi acuzat de abuz de putere:

„Domnul Iohannis a semnat ordinul de demitere a lui Stelian Ion, deci este de aceeași parte cu premierul. A participat la demiterea fără motiv a unui ministru sau fără motiv legitim. Pentru că să demiți un ministru că nu va pune procurori șefi la parchetele anticorupție este un abuz de putere. Așa că domnul Iohannis ar trebui să explice de ce a semnat ordinul de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion, în ziua în care s-a închis depunerea dosarelor în concursul pentru parchetele anticorupție. Înseamnă că are probleme mari. Are probleme că a semnat demiterea unui ministru fără un motiv legitim. Am putea să-l considerăm un abuz de putere”, a declarat Chichirău, conform stiripesurse.ro

Ceea ce nu ştie Cosette Chichirău este faptul că din punct de vedere constituţional, președintele Klaus Iohannis este obligat să semneze propunerea de remaniere a unui ministru la propunerea premierului în exerciţiu. Acest lucru a fost lămurit printr-o decizie CCR din 2018.

Dacă un Parlamentar ales de ieșeni nu cunoaşte cum funcţionează statul român, atunci ce pretenţii avem ca acel parlamentar să poată face lucruri bune pentru comunitatea din care a fost ales?

CCR îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să semneze decizia de remaniere a unui ministru, la propunerea premierului

Conform unei decizii a CCR din 2018, președintele Klaus Iohannis este obligat să semneze un astfel de document. Președintele nu avea opţiunea de a refuza remanierea lui Stelian Ion.

„Cu privire la mecanismul revocării, Curtea Constituțională a stabilit, printr-o decizie recentă (Decizia nr.875 din 19 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1093 din 21 decembrie 2018, par.78), că ”Preşedintele nu poate cenzura motivele pentru care prim-ministrul a înaintat propunerea de revocare a unui membru al Guvernului şi nu se poate opune deciziei prim-ministrului de a opera anumite modificări în componenţa Guvernului, aceasta fiind competenţa exclusivă şi nepartajată a şefului Guvernului.” Aceasta deoarece, „dacă la actul numirii în funcţia de membru al Guvernului, Preşedintele are o anumită marjă de apreciere, astfel cum a fost determinată prin Decizia nr. 356/2007 şi Decizia nr. 98/2008, în privinţa revocării, acesta nu dispune de aceeaşi libertate de apreciere, prim-ministrul fiind singurul în măsură, în calitatea sa de conducător al Guvernului, să evalueze necesitatea şi oportunitatea revocării unui membru al echipei guvernamentale. (…)

Faptul că acesta propune Preşedintelui să revoce un anumit membru al Guvernului nu poate avea semnificaţia unei condiţionări sau a unui acord din partea şefului statului, decretul de revocare al Preşedintelui reprezentând, în virtutea principiului simetriei, actul corelativ actului de numire, emis de aceeaşi autoritate, prin care se constată încetarea din funcţie.” Prin aceeași decizie, Curtea a constatat, în final, că ”Preşedintele României a refuzat să dea curs propunerii prim-ministrului de revocare din funcţie a doi membri ai Guvernului, fără a avea vreun drept constituţional de opţiune în această privinţă”, se arată în decizia CCR.

Războiul politic este mai important decât construcţia Autostrăzii A8

Pe de altă parte, nimeni nu a văzut-o atât pe vehementă pe Cosette Chichirău atunci când vine vorba despre construcţia Autostrăzii A8. De exemplu, pe pagina de Facebook a deputatului de Iași există, în ultima perioadă, doar o postare legată de faptul că Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii A8 a fost respins. Totuşi, de când a început criză Guvernamentală, Cosette Chichirău a publicat numeroase puncte de vedere și acuze la adresa premierului Florin Cîțu.

Pe de altă parte, românii care i-au trimis în Parlament nu au nevoie de asemenea scandaluri. Ieșenii, toți românii, vor o guvernare eficientă, vor soluții la valul de scumpiri, vor autostrăzi, vor trenuri care să nu ardă în câmp, vor reforme!

Comentarii
 • si eu asi putea sa o acuz de ,,abuz de incredere” pe care cei care au votat-o pe ea si partidul au avut-o. USR de cind se afla la putere nu a facut nimic concret pt .Romania si viata romanilor , doar birfe si alocari de fonduri pt clientela lor.Probabil ca romanii si-au dat seama ca cest partid este unul anti romanesc anti national , un partid care vrea distrugerea Romanie si identitati ei nationale .

 • bai besene corect ar fi sa fi spus iata aberatiile din parlament cand un partid numit haur a fost ales de cei mai prosti beseni!”

 • Cosette nu a fost aleasa de Ieseni. Iesenii au votat un partid nu o „panarama”. „Panarama” a fost numita in capu listei de catre PNL.

 • besene in capul tau asa o fi,in realitate e cu totul altfel daca tu numesti haur un partid esti varza,meri la munca nu sta la belit paula pa net!

 • tu crezi ca toata lume-i obosita ca tine cu rate la un apartament in Dacia sau Bularga,oita psd-isto-haurista prost te-ai nascut,fraier ai sa mori!

 • ziaristii poooolllliii, ati primit ordin pe unitate sa va luati de usr acum? acum 3 zile totul era in regula, nu?
  ziaristi de doi lei, jaaavvvrree care latra la comanda
  limbrici sunteti

 • De ce la putere, in guvern, nu ajung niciodata copiii fostilor detinuti politici? Pentru n-au loc de fiii si nepotii generalilor de securitate.

 • USR trebuie sa dispara si gata, o adunatura de incompetenti care se omoara pentru fotoliile in Parlament si Guvern, nu-i intereseaza de poporul roman de tara noastra, ei urmaresc numai interesele lor pe banii nostri. USR a distrus si distruge Romania este o uniune antinationala. Desteapta-te romane macar in ultimul ceas!

 • Tara de oi condusa de javre flaminde și obraznice! Klaus – Ghinion, uite ce „coalitie” ai mosit și privește consecinta excluderii unui partid (PSD) din colaborarea politica, în favoarea unei bande de golani periculosi și anti romani, numita USR-PLUS!! Klaus și ai lui, sa fie dați afară în șuturi!!!!

 • Stiu exact categoria de cacanari aruncati pe veci in credite, in timpul liber reformeaza Romania cu slugi Securiste. Munciti din timpul studentiei, cand faceti rata la trotineta, iar dupa scoala, cumparati tot cu banii bancii.

 • Bați cimpii mai victima a propagandei pentru prosti!! Asa e cu timpitii:”știu exact” orice!! Întra în vizuina, nu emite păreri, chiar dacă știi sa scrii!!!

Adauga un comentariu