Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de remaniere a ministrului Justiţiei, Stelian Ion

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de remaniere a ministrului Justiţiei Stelian Ion
Klaus Iohannis a promulgat vineri, 29 octombrie, legea privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaz

Nu mai este cale de întoarce în coaliţia USR-PLUS-PNL-UDMR după ce în urmă cu doar câteva momente, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de remaniere a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Stelian Ion a fost remaniat de premierul Florin Cîțu care a fost nemulțumit de mai multe lucruri. Acesta a susținut faptul că ministrul Justiției este ineficient. Pe de altă parte, USR-PLUS l-a acuzat pe Florin Cîțu că l-a remaniat pe Stelian Ion din alte motive, unul dintre acestea fiind faptul că Stelian Ion nu a dat niciun aviz pentru proiectul Anghel Saligny.

 

Klaus Iohannis a semnat cererea de remaniere a lui Stelian Ion, ministrul Justiției

Conform informațiilor existente până la această oră se pare că președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de remaniere a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Din aceste considerente, Ministerul Justiției va fi asigurat de către Lucian Bode, actual ministru de Interne. De altfel, Premierul Florin Cîțu l-ar fi anunțat telefonic aseară pe Dan Barna că președintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu remanierea și că va semna în acest sens documentul.

 

În altă ordine de idei, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion a declarat faptul că nu știe dacă va fi sau nu demis. Declarațiile au fost făcute în cursul dimineții când lucrurile erau incerte. Ministrul a menționat că va urmări Monitorul Oficial pentru a afla dacă va pleca, sau nu de la Guvern:

(…) Este foarte important să lucrăm ca o echipă. Vreau să mulţumesc consilierilor generali și din PNL și din USR-PLUS pentru votul dat ieri pentru deblocarea unui proiect, cartierul Justiției. Este vorba despre un proiect foarte important care a fost deblocat. Putem lucra împreună, dar parcă nu se fac numeroase eforturi. În cursul zilei de astăzi o să urmăresc Monitorul Oficial pentru a vedea dacă președintele a semnat demiterea mea. a declarat Stelian Ion dimineață.

 

Parlamentarul USR-PLUS, Cristian Seidler a declarat faptul că miniștrii iau în calcul demisiile în bloc din Guvernul Cîțu

Cristian Seidler, parlamentar USR-PLUS a declarat în direct la un post de televiziune despre faptul că miniștrii iau în calcul serios obțiunea de a demisiona în bloc din Guvernul Cîțu pentru a forța demiterea șefului Executivului.

O altă variantă luată în calcul de către cei de la USR-PLUS este o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Totuși, președintele PNL a declarat faptul că cei din USR-PLUS nu trebuie să facă un asemenea demers și trebuie să colaboreze. Liderul PNL i-a sfătuit pe Cîțu și pe cei din USR-PLUS la un echilibru și la respect.

Fac un apel, în primul rând către premierul Cîțu şi către colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune echilibru, respect fată de partenerii de guvernare. Nu putem, din motive conjucturale să aruncăm unitatea coaliţiei. Fac apel şi către colegii din USR-PLUS să înţeleagă că nu este o soluţie să pună presiune asupra Guvernului. Nu pot să cred că vreuna dintre formaţiunea politică din Coaliţie ar putea vorbi cu PSD.

Vom reveni

Adauga un comentariu