Local

Inconștiență pe drumurile din județ! Șoferi, prinși în neregulă de polițiști!

Publicat: 05 mai 2020

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși în neregulă de către oamenii legii

Agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași au oprit, pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta nu are permis.

„Întrucât tânărul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul nu are inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie valabile. Au fost date amenzi și a fost dispusă retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Mai mult, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis”, a declarat ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Găsiți băuți în trafic

Agenții din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au oprit, pentru control, pe DE 583, în comuna Lețcani, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Iași. Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal.

Totodată, agenții din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în municipiul Iași, a avut loc un accident.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Alexandru cel Bun, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un indicator rutier, iar, ulterior, a fost proiectat într-un stâlp de iluminat public.
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Adauga un comentariu