Local

Incredibil! O tanara a primit in Malaga, Spania, doua colete din Iasi. Cand le-a deschis, a incremenit. Nu s-a asteptat niciodata sa descopere asta – FOTO

Publicat: 04 ian. 2017
@ Multi ieseni trimit colete in strainatate, dar putini se gandesc ce se intampla cu produsele din ele @ O situatie de-a dreptul revoltatoare s-a petrecut in Iasi @ Doua colete care trebuiau sa ajunga in Spania au fost abandonate, apoi preluate, iar intr-un final distruse @
 
Orice roman, oriunde ar fi, isi doreste sa aiba pe masa de Craciun cateva bucate traditionale. In perioada din apropierea sarbatorilor de iarna, sute de ieseni pregatesc pachete cu fel de fel de bunatati pentru a le trimite rudelor plecate peste hotare. De multe ori insa, aceste pachete nu mai ajung pe masa celor din afara tarii, din diferite motive. Un iesean a trecut prin clipe grele, dupa ce pachetul pe care l-a trimis fetei plecate in Spania a ajuns cu intarziere si distrus aproape complet.

Astfel de situatii se pot intampla, nu este nimeni absurd, dar in momentul in care cel care inmaneaza colectul reprezentantului firmei de transport are o rugaminte care nu este respectata, datele problemei se schimba radical. Astfel, pe data de 22 decembrie 2016, Liviu Velnic a pregatit un colet cu o greutate de 37 de Kilograme si a mers la firma de transport Tabita Tour. Coletul avea ca destinatie orasul Malaga din Spania. Initial, pachetul nu a fost acceptat, pentru ca era prea greu, dar, intr-un final, ieseanul a impartit produsele in doua bagaje separate, care aveau aceeasi destinatie.

Liviu Velnic a primit asigurarea angajatilor firmei de transport ca produsele vor ajunge in Malaga in termen de 3-5 zile. Teoretic, de Craciun, fiica ieseanului ar fi trebuit sa aiba pe masa bucatele traditionale pregatite de parinti in Iasi. A trecut o zi, doua si tot asa, pana pe data de 27 decembrie, cand fiica ieseanului a sunat la firma de transport, sa afle ce s-a intamplat cu pachetul ei. Nu mica i-a fost mirarea cand angajatii firmei i-au spus ca inca nu a plecat masina din Iasi. Practic pachetele pline cu alimente perisabile au stat cinci zile in sediul firmei.
 

Surpriza din pachet
 
Tanara si-a anuntat tatal ca pachetele sunt inca la Iasi. Atunci, Liviu Velnic i-a contactat pe cei de la firma si i-a rugat sa nu mai expedieze produsele pentru ca, cel mai probabil, majoritatea s-au alterat.

„Eu, pe data de 22 decembrie, am mers la Tabita Tour. Aveam un pachet de 37 de kilograme. Nu mi l-au primit asa, mi-au spus sa fac doua colete. Am facut cum mi-au zis ei, am platit un euro pe kilogram si mi-au spus ca in termen de 3-5 zile vor ajunge in Malaga. Pe 27 decembrie, fiica mea a sunat la firma, sa intrebe ce s-a intamplat. Angajatii i-au spus ca masina nu a plecat inca din Iasi. Trecusera deja cinci zile. Am sunat si eu la firma si le-am spus sa nu le mai trimita pentru ca s-au alterat, fiind vorba despre produse din carne. Mi-au spus ca nu le mai trimit. M-am dus la ei, dar cand am ajuns, pachetale nu mai erau. Masina plecase noaptea. Pe data de 3 ianuarie au ajuns la fata, in Malaga. Pe langa faptul ca toate produsele erau alterate, au fost si borcane sparte si asa mai departe. Nu a mai avut ce alege din pachete”, a declarat Liviu Velnic. Omul le-a cerut explicatii celor de la firma si a depus o sesizare.

„Am depus o sesizare la firma. Le-am cerut sa-mi restitue banii pe care i-am achitat pentru transport si 500 de lei drept valoarea produselor. Am primit un sms prin care am fost anuntat ca solicitatea mea a fost inregistrata si va fi solutionata in termen de 90 de zile”, a completat barbatul.

Astfel de situatii sunt din pacate intalnite destul de des. Ieseanul este hotarat sa depuna o reclamatie si la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi. El spune ca vrea sa traga un semnal de alarma si spera ca nimeni sa nu treaca prin ce a trecut el cu firma de transport Tabita Tour. 

Comentarii
 • marletii tot marleti `37kg. de carne trimiti in spania acolo nu au saracii carne, si cred ca exista un regim ffffff.strict al alimentelor perisabile

 • Greu civilizezi Romanu… 🙂 …Regulamentul Comisiei Europene Nr. 206 din anul 2009 interzice tuturor călătorilor, inclusiv celor din statele non-membre de a transporta cu ei carne și mezeluri, precum și produsele lactate, nici chiar în bagajul de mână și nici în coletele poștale.

  • REGULAMENTUL (CE) NR. 206/2009 AL COMISIEI
   din 5 martie 2009
   privind introducerea în Comunitate a transporturilor personale cu
   produse de origine animală şi de modificare a Regulamentului (CE)
   nr. 136/2004
   (3) ” În conformitate cu articolul 16 din Directiva 97/78/CE, aceste cerinţe nu se aplică produselor care fac parte din bagajul personal al călătorilor şi sunt destinate consumului personal, în măsura în care cantitatea de produse nu depăşeşte o anumită cantitate care este stabilită în conformitate cu procedura descrisă în directiva respectivă. ▬►Aceste cerinţe nu se aplică nici în cazul produselor care fac obiectul unor transporturi mici către persoane private ◄▬ cu condiţia ca produsele să nu fie importate în scop comercial, iar cantitatea trimisă să nu depăşească o cantitate care este stabilită în conformitate cu procedura descrisă în directiva respectivă. „

   • Nu e voie sa trimiti ca persoana fizica colete cu carne. Daca esti persoana juridica ( n.r. firma de producator si de transport ) ai voie.
    Citeste tu legea mai bine ! Cit de idiot sa fi sa trimiti carne prin colet cind sti ca nu ai voie ?
    In Malaga e asa de mare saracie incit sa nu poate cumpara de acolo produse din care? E doar prostie la superlativ.
    Dragi, romania, nu va mai da-ti cu parerea dara sa fiti bine informati.

 • DA TRIMIT CE VREAU EU…TREBUIE SA AJUNGA IN 2 ZILE MAXIM..Asa incat sa va dau la cioc ..si tie MANDEA, VYLY,LEGEA CURULUI PANSAT…Ion…ratani de doi lei..Ca voi exemple suficiente in ROMANIA..Daca stii tu lege idiotule,mars la faras in SPANIA…Prea multi care se nasc zmei in tara asta si sar de cur in sus cand cineva trebuie sa si obtina dreptul de a fi despagubit.GOLANI IMPUTITI

  • Sogi pola infractorule. Te mananca acusi Protectia Consumatorului. O sa platesti coletul pana la ultima ceafa de porc + daune morale ca ai stricat sarbatorile clientei.

 • golan ******* si prost esti tu mai bine trimiteai porcu intreg… boule ..si un sac de fasole.Doamne cat de tampit poti sa fii, mai bine acuma ca nu ai inteles nimic di pachet

  Eu in locul firmei ti_as da la MMUUEE fraiere

  • Escrocu dracu ******* .. ai luat banii clientei si ti-ai batut joc de coletul ei .. o sa platesti cu varf si indesat + daune morale ca ai stricat sarbatorile clientei.

 • buna ziua firma Tabita tiur merg din rau in mai rau…anul trecut am trimis pachet din madrid la constanta si a ajuns in 10 zile , anul acesta am trimis altul la fel pentru ca au sediul langa casa in constanta si au trecutt doua saptamani si nu a ajuns inca aici caci cica trebuie sa se opreasca in ploiesti si fuapa aceea in bucuresti. erai firma serioasa dar acum sunt jalnici ca firma de transport… din soania garantizeaza ca in 4 zile sunt la destinatie si fac de 3 ori maui mult…. isi bat joc de oameni si daca nu vor sa muncesca macar sa respecte banul pe care il platesc cei care trimit. e clar ca nu mai am sa mai trimit cu ei . in alta ordine de idei sunt ieftini dar serviciul este deplorabil

Adauga un comentariu