Coronavirus

Incredibil! România a avut primele cazuri de coronavirus în 2019! Adrian Streinu-Cercel: „Am avut…”

Publicat: 08 mai 2020
Adrian Streinu Cercel
Profesorul Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel mărturisește că este posibil ca primele infectări cu coronavirus să fi apărut în România încă de la finalul anului 2019.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel a explicat că este foarte pofibil ca primele infectări cu coronavirus, în România, să fi apărut încă de anul trecut, de la finalul lui 2019.

„Cu siguranță am avut și noi, că nu suntem pe altă planetă. Când vorbim despre circulația unui nou virus, și dacă vă uitați ce s-a întâmplat în pandemia din 2009, practic atunci noi am plecat cu circulația virusului din 2008, decembrie, și am ajuns ca în august, să avem infecții cu acel virus gripal,” a declarat Adrian Streinu Cercel.

În aceeași ordine de idei, Organizația Mondială a Sănătății a solicitat, la nivel mondial, retestarea tuturor pneumoniilor suspecte, pentru că astfel se pot descoperi primele cazuri de coronavirus.

Când să ne așteptăm la al doilea vârf al pandemiei?

De asemenea, Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a dezvăluit și faptul că urmează încă un val de îmbolnăviri cu coronavirus, chiar dacă nu se poate preconiza momentul exact.

Potrivit specialistului Adrian Streinu- Cercel, pentru a preveni efecte devastatoare ale următorului val de îmbolnăviri, trebuie să menținem măsurile de distanțare socială și să respectăm regulile de igienă.

”Dacă vrem să amânăm un vârf 2, pentru că el va veni oricum (…) trebuie să fim suficient de inteligenţi şi ei aplecaţi asupra problemei să menţinem măsurile de distanţare socială: ne ducem şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind şi nasul şi gura,” a conchis Adrian Streinu- Cercel.

Adauga un comentariu