International

Incredibil! Un bărbat a vrut să vândă online cea mai mare statuie din lume!

Publicat: 07 apr. 2020

Poliția din India a cercetează cazul unui unui infractor online care a încercat să vândă cea mai mare statuie din lume pentru 4 miliarde de dolari, susținând că încasările vor fi folosite pentru a ajuta guvernul din statul Gujarat să finanțeze lupta împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Monumentul, cunoscut drept Statuia Unității, are de două ori înălțimea Statuii Libertății din New York. Poliția spune că numărul infracțiunilor informatice a crescut de la declanșarea carantinei.

Escrocheriile variază de la reîncărcări de telefoane până la oferte de abonamente Netflix, gratuite, oficialii ministerului federal de intene spunând că în ultimele patru săptămâni s-a înregistrat o creștere de 86% a criminalității informatice.

Escrocii au creat, de exemplu, o versiune falsă a unei interfețe de plată, care seamănă cu originalul, și peste 8.300 persoane au donat mii de dolari în conturi false.

Poliția a înregistrat și oferte false conform cărora serviciul de telecomunicații Jio și serviciul de streaming Netflix ofereau servicii cu preț redus, într-o perioadă în care peste 1,3 miliarde de oameni au fost obligați să rămână în case timp de 21 de zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Adauga un comentariu