Actualitate

Indienii apelează la strângerea de fonduri pentru a putea plăti facturile rezultate din îmbolnăvirea cu COVID-19

Publicat: 28 iul. 2021
pacienți din India internați în spital cu mască de oxigen pe față
Datoriile medicale s-au acumulat pe măsură ce spitalizările Covid au crescut în aprilie și mai

India a traversat una dintre cele mai negre perioade din istorie după ce la începutul anului, varianta Delta de COVID-19 a făcut ravagii pe teritoriul țării din Asia. La acea dată au apărut în spaţiul public zeci, sute de imagini cu oameni care aşteptau în fața spitalelor pentru că nu mai existau locuri. În aceste momente, indienii care au avut de plătit facturile sunt nevoiţi să apeleze la strângerea de fonduri pentru a face rost de bani.

Supraja Reddy Yeruva nu a reușit să respire corect timp de câteva zile după ce a născut al doilea copil în iunie. Tânăra de 27 de ani a început să prezinte simptome Covid-19 în timpul sarcinii, la scurt timp după ce a vizitat un spital pentru un control de rutină. În curând, a contractat o infecție pulmonară severă și a fost internată în UCI la un spital privat din orașul Hyderabad din sud. După o lună, ea este încă acolo.

Povestea unui inginer care are apelează la ajutorul străinilor

Yeruva se luptă, de asemenea, să plătească o factură medicală de aproape 6 milioane de rupii (58.636 GBP; 80.615 USD) pentru tratamentul soției sale. Și suma crește cu ziua.

Și-a folosit asigurarea de sănătate, și-a maximizat cardurile de credit și a împrumutat de la bancă. După ce a epuizat orice altă opțiune, tânărul de 35 de ani a apelat la Ketto, o platformă de crowdfunding și a lansat o strângere de fonduri.

Inginer cu un venit anual constant, dar modest, de 1.076 dolari (775 de lire sterline), dl Yeruva a spus că nu și-a imaginat să ceară bani străinilor.

„Am muncit din greu pentru a-mi susține familia și nu am cerut niciodată ajutor cuiva”, a spus el. „Chiar și acum, îmi este jenă să le spun oamenilor despre această strângere de fonduri.”

Disperarea sa reflectă situația mii de familii indiene care se confruntă acum cu daunele colaterale cauzate de al doilea val Covid devastator al Indiei: zdrobirea datoriilor medicale.

Mulți s-au orientat către crowdfunding pentru a plăti facturile spitalului – și a apărut rapid ca un substitut pentru asigurările de sănătate și sprijinul guvernului.

Experții au spus că trei dintre cele mai mari site-uri de finanțare participativă – Ketto, Milaap și Give India – au strâns colectiv aproximativ 161 milioane de dolari, cu ajutorul a 2,7 milioane de donatori până acum în timpul pandemiei.

Nu mai exista oxigen medical în spitalele din India în timpul celui de-al doilea val de COVID-19

Cel puțin 12 pacienți, inclusiv un medic, au murit când un spital proeminent a rămas fără oxigen în mai 2021. În afara spitalelor, familiile pacienților care nu găsesc un pat se luptă să pună mâna pe buteliile portabile – uneori stând la cozi până la 12 ore.

Câteva spitale mari din Delhi se bazează pe aprovizionarea zilnică cu oxigen, dar nu primesc suficient pentru a păstra unele ca rezervă în caz de urgență.

Un medic a descris, la acea dată, situația ca fiind înspăimântătoare, explicând: „Odată ce ai epuizat rezervorul principal, nu mai este nimic pe care să te întorci”.

Situația era tot mai gravă în spitalele mici care nu au aveau rezervoare de depozitare și trebuia să se bazeze pe cilindri mari.

Adauga un comentariu