Calatorii

Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali din cauza noii tulpini de Covid-19

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali din cauza noii tulpini de Covid-19
Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali din cauza noii tulpini de Covid-19 pentru o perioadă de două săptămâni

Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali din cauza noii tulpini de Covid-19 pentru o perioadă de două săptămâni. Măsurile vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie după ce iniţial statul asiatic interzisese intrarea călătorilor din Marea Britanie şi înăsprise regulile pentru cei care sosesc din Europa şi Australia.

La începutul acestui an, Indonezia a interzis accesul tuturor turiştilor cu câteva excepţii în cazul persoanelor care călătoresc pentru afaceri.

Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali

Românii care intenţionau să călătorească în această ţară au primit o veste proastă. Toţi vizitatorii internaţionali au primit interdicţia de a trece frontieră. Astfel, Indonezia interzice intrarea vizitatorilor internaţionali pentru o perioadă de două săptămâni în încercarea de a stopa transmiterea noii tulpini, mai contagioase, de coronavirus, a precizat luni ministrul de Externe, Retno Marsudi.

Noile reglementări, care vor deveni efective începând cu 1 ianuarie, sunt adoptat la câteva zile după ce Indonezia a interzis intrarea călătorilor din Marea Britanie şi a înăsprit regulile pentru cei care sosesc din Europa şi Australia în scopul limitării transmiterii noii tulpini.

Nu este pentru prima oară când Indonezia ia o astfel de măsură din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. La începutul acestui an, Indonezia a interzis accesul tuturor turiştilor cu câteva excepţii în cazul persoanelor care călătoresc pentru afaceri. Nouă reglementare se aplică tuturor vizitatorilor străini, cu excepţia înalţilor oficiali guvernamentali, a mai spus aceasta.

În Indonezia, primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în lună martie. De atunci şi până în prezent au fost înregistrate aproape 720.000 de cazuri şi 21.500 de decese, printre cele mai mari din Asia.

Retno Marsudi, ministrul de Externe, a anunţat 5.854 de noi infecţii şi 215 de decese luni, cu o rată de pozitivitate de peste 20% în ultimele zile.

Sistemul de asistenţă medicală din Indonezia a fost supus tensiunii în ultimele săptămâni, spitalele de pe insula Java fiind forţate să suplimenteze paturile pe măsură ce secţiile de urgenţă sunt aproape de capacitatea maximă.

Înaltul oficial al Ministerului Sănătăţii, Abdul Kadir, a declarat luni ca spitalele riscă să fie copleşite de o posibilă creştere a infecţiilor la sfârşitul anului, ocuparea în capitala Jakarta ajungând deja la 84%, informează agenţia de presă.

Vaccin gratuit în Indonezia pentru toată populaţia

În urmă cu aproape două săptămâni, preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat că vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea, în urma criticilor publice primite după un anunţ al Guvernului din care reieşea că numeroşi indonezieni vor trebui să plătească pentru vaccin.

Guvernul anunţase anterior că vaccinarea va fi administrată fără niciun cost la doar 30% din populaţia considerată vulnerabilă, citând constrângeri bugetare.

“După ce am primit reacţii din partea publicului şi am recalculat finanţele statului, pot anunţa că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi gratuite pentru toată lumea”, a precizat Joko într-un briefing de presă online, potrivit Agerpres.

Guvernul a fost acuzat că a pus banii înaintea sănătăţii publice după ce a declarat că 70% din 107 milioane de indonezieni cu vârsta cuprinsă între 18-59 de ani care au nevoie de vaccinare vor trebui să plătească vaccinul din propriile buzunare.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, cu o populaţie de 270 de milioane de locuitori, are cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din Asia de Sud-Est.

Adauga un comentariu